Δεν ψηφίζει τη συμφωνία ο Μιχελογιαννάκης

Την αντίδραση του για την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, προς τους δανειστές, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, επισημαίνοντας ότι οι αυτές οι προτάσεις «είναι ταφόπλακα για την Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχελογιαννάκης, επισήμανε ότι μία τέτοια συμφωνία θα αποτελέσει «μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα» και ότι θα διευρύνει την κοινωνική εξαθλίωση, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε να σταματήσει.

«Με τα νέα μέτρα υπολογίζω ότι θα χάσουν από την τσέπη τους οι Έλληνες τουλάχιστον δύο μισθούς», υπογράμμισε ο κ. Μιχελογιαννάκης ενώ παράλληλα,  κάλεσε τον Πρωθυπουργό να πει “όχι” σε έναν τέτοιο συμβιβασμό, ιδίως εάν δεν συνοδεύεται από αναδιάρθρωση του χρέους, επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Την ίδια στιγμή, σχολιάζοντας, την πληροφορία ότι οι δανειστές αρχικά δεν έκαναν αποδεκτή την ελληνική πρόταση με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «σκοπός των εταίρων είναι να μας ξεφτιλίσουν».

Ο κ. Μιχελογιαννάκης, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει μία συμφωνία με τα μέτρα που έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά και συμπλήρωσε: «Γνωρίζω ακόμα και βουλευτές που πρόσκεινται στον ίδιο τον Πρόεδρο Τσίπρα και δεν ανήκουν σε κάποια συνιστώσα ή τάση που δεν πρόκειται να στηρίξουν μία τέτοια συμφωνία».

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε. Δεν αντέχουν να μας πετάξουν έξω. Δεν θα ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου», δήλωσε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, αναφερόμενος ενδεχόμενο στάσης πληρωμών και Grexit, ενώ  απηύθυνε έκκληση στον Πρωθυπουργό να πιέσει ακόμα πιο σκληρά για μία καλύτερη συμφωνία.

 

Διαβάστε επίσης:

Λοβέρδος: Ο Τσίπρας δεν έχει εντολή δραχμής

Τσίπρας: Δεν περνάει από τη Βουλή τίποτα παραπάνω από όσα προτείναμε

Οι “όροι” του Σόιμπλε στη γερμανική Βουλή για την Ελλάδα 

Η απάντηση του Βαρουφάκη στον Σόιμπλε για το capital control

Capital control πρότεινε ο Σόιμπλε

Οι θεσμοί δεν δέχθηκαν την υπογραφή του Βαρουφάκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ