Ο Νίκος Παππάς στο CNN: Να μην ποντάρουν στο σενάριο του τρόμου – ΒΙΝΤΕΟ

«Θα συμβούλευα όλους να μην στοιχηματίζουν και να μην ποντάρουν πολλά στο σενάριο του τρόμου» δήλωσε σε συνέντευξή του στο  CNN ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ενώ τόνισε πως: «Είναι η ώρα να αποδειχθεί ότι η Ευρώπη είναι μια ανεκτική ένωση κρατών, ότι μπορεί να είναι ανεκτική απέναντι και στην άσκηση διαφορετικής πολιτικής».

«Πιστεύουμε ότι το ευρώ είναι το πρότζεκτ του αιώνα. Οπότε, κανείς δε θα έπαιρνε το ρίσκο να το διακινδυνεύσει για μόλις 0,5% του ελληνικού ΑΕΠ, το οποίο αντιστοιχεί σε 900 εκατ. ευρώ. Γι αυτό, θεωρώ ότι, όπως είπε και η Άνγκελα Μέρκελ, εάν υπάρχει θέληση, υπάρχει και ο τρόπος. Είναι η ώρα να αποδειχθεί ότι η Ευρώπη είναι μια ανεκτική ένωση κρατών, ότι μπορεί να είναι ανεκτική απέναντι και στην άσκηση διαφορετικής πολιτικής» είπε ο κ. Παππάς.

Στην ερώτηση ποιες είναι οι υποχωρήσεις που μπορεί να κάνει η ελληνική κυβέρνηση και ποιες είναι οι απτές προτάσεις που μπορεί να καταθέσει, πέρα από τις κόκκινες γραμμές της, ο Έλληνας υπουργός απαντά:

«Πέρα από το ΦΠΑ και τις συντάξεις έχουμε προτείνει παραμετροποιημένα μέτρα – παραμετροποιημένα, δηλαδή μπορείς να εντοπίσεις και να υπολογίσεις τα ακριβή νούμερα – για την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων κατά 2% του ΑΕΠ. Έχουμε μια διαφωνία με τους Θεσμούς επί του σημείου στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία και του ύψους του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2016. Η απόκλιση μεταξύ των δύο εκτιμήσεων είναι μόλις 0,5% . Μπορώ και εγώ τώρα να αναλάβω το ρόλο του δημοσιογράφου και να σας ρωτήσω: “είναι αυτό ένα νούμερο ικανό να μας αποτρέψει από την επίτευξη συμφωνίας;” Δεν το νομίζω».

Για την ανησυχία που επικρατεί γύρω από το ελληνικό ζήτημα ο κ. Παππάς δήλωσε: «Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται κανείς να ανησυχεί και δεν χρειάζεται κανείς να τροφοδοτεί αυτά τα τρομερά σενάρια. Επομένως, χρειάζεται να αφήσουμε αυτά τα τρομερά σενάρια στην άκρη, νομίζω ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν αποδείξει ότι αντιπαθούν αυτά τα σενάρια. Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει το κόστος που θα υπάρξει σε περίπτωση μη συμφωνίας, επομένως αυτή είναι μια πολύ καλή αφετηρία και αυτό κάνει και τις δύο πλευρές να είναι ειλικρινείς και να εξηγήσουν ακόμα και τις διαφορές που έχουν και να μάθουν να ζουν με αυτές τις διαφορές, γιατί αυτό είναι η Ευρώπη».

Όσο για την εκροή καταθέσεων που ο δημοσιογράφος του CNN υπολόγισε σε 2 με 3 δισ. τις τελευταίες ημέρες, και κατά πόσον το γεγονός αυτό ανησυχεί την κυβέρνηση, ο κύριος Παππάς δηλώνει: «Φυσικά και ανησυχούμε, φυσικά και δεν μας αρέσει αυτό το φαινόμενο, όμως πρέπει να αποδώσουμε αυτή τη συμπεριφορά του κόσμου, που έχει τα χρήματά του στις τράπεζες, στο γεγονός ότι υπάρχει κατά κάποιο τρόπο μια αρνητική δημοσιότητα γύρω από αυτό το ζήτημα. Επομένως, θα συμβούλευα όλους να μην στοιχηματίζουν και να μην ποντάρουν πολλά στο σενάριο του τρόμου».

 

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης:

Κυβερνητικές πηγές: Οι ελληνικές προτάσεις έγιναν θετικά δεκτές 

Παπανδρέου: Όλα παίζονται σε μια ζαριά

Σκουρλέτης: Δεν θα υπάρξει μείωση στις συντάξεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ