Τσίπρας: Οι προτάσεις μας είναι πλήρεις – ΒΙΝΤΕΟ

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον κ. Φάιμαν για τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση και να του καταστήσω σαφές ότι η ανταπόκριση της Ελλάδας στις απαιτήσεις των θεσμών για την κάλυψη του εκτιμώμενου, από την πλευρά τους, δημοσιονομικού κενού είναι πλήρεις», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Αυστριακό καγκελάριο στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον κ. Φάιμαν για τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση και να του καταστήσω σαφές ότι η ανταπόκριση της Ελλάδας στις απαιτήσεις των θεσμών για την κάλυψη του εκτιμώμενου, από την πλευρά τους, δημοσιονομικού κενού είναι πλήρεις. Οι προτάσεις διασφαλίζουν πλήρως τους δημοσιονομικούς στόχους που οι θεσμοί έθεσαν για το 2015 και το 2016», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Εξήγησα στον καγκελάριο ότι οι προτάσεις μας καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις ως προς το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής που μας ζητείτε, αλλά η Ελλάδα είναι ένα κυρίαρχο κράτος κι έχει μια κυβέρνηση που έχει πάρει πρόσφατα λαϊκή εντολή και η κυβέρνηση αυτή είναι υπεύθυνη για το πως θα κατανείμει τους φόρους. Από που θα βρει αυτά τα χρήματα. Η επιμονή αυτά τα χρήματα να προέλθουν σώνει και καλά από περικοπή στις συντάξεις αποτελεί για μας μία ακατανόητη επιμονή και οφείλουμε πια σε συνεννόηση, όχι με τους τεχνοκράτες που επιμένουν, αλλά με τις πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης να πάρουμε πολιτικές αποφάσεις.

«Αν η Ευρώπη επιμένει σε αυτή την ακατανόητη επιμονή, και η πολιτική ηγεσία επιμένει πρέπει να αναλάβει και το κόστος μιας εξέλιξης που δεν θα είναι επωφελής για κανέναν στην Ευρώπη. Η ελληνική κυβέρνηση δεν το επιθυμεί. Η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί έναν έντιμο συμβιβασμό και μία βιώσιμη συμφωνία και είμαι βέβαιος ότι ο καγκελάριος, όπως μέχρι σήμερα, έχει κάνει κάθε προσπάθεια προκειμένου να καταστεί δυνατή μια συμφωνία έτσι και τις μέρες και ώρες που απομένουν θα είναι εξίσου δημιουργικός προκειμένου να έχουμε μπροστά μας ευχάριστες εξελίξεις και όχι δύσκολες εξελίξεις για την Ευρώπη».

Δείτε σε λίγο το βίντεο με τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και του Αυστριακού καγκελαρίου μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Παυλόπουλος σε Φάιμαν: Θα διασφαλίσουμε την πορεία της χώρας στην Ευρώπη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ