Ένταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου με τη Βίκυ Σταμάτη

Έντονο φραστικό επεισόδιο με τη Βίκυ Σταμάτη είχε η πρώην σύζυγος του Νίκου Ζήγρα, Σόνια Λεοντοπούλου, που κατέθεσε σήμερα στη δική για τις μίζες των εξοπλιστικών.

Στο τέλος της κατάθεσης η Βίκυ Σταμάτη επιτέθηκε στη μάρτυρα για ένα λεπτό προσωπικό της ζήτημα προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της κ. Λεοντοπουλου που της απάντησε “πρέπει να ντρέπεσαι , θέλω να σε φτύσω! Το δικαστήριο διέκοψε και τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Νωρίτερα η μάρτυρας εξαπέλυσε «κεραυνούς» κατά του  πρώην συζύγου της Νίκου Ζήγρα τόσο για την αξιοπιστία του όσο και για την συμπεριφορά του απέναντί της, καταθέτοντας ως μάρτυρας στη δίκη, σε δεύτερο βαθμό.

«Η περίοδος που έζησα με τον Νίκο Ζήγρα ήταν η πιο μελανή της ζωής μου. Όπως οι Γερμανοί με το Χίτλερ έχουν το μαύρο στίγμα, έτσι ένιωθα και εγώ που ήμουν μαζί του», ανέφερε στο δικαστήριο η μάρτυρας, ενώ από τη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου απουσίαζε ο Νίκος Ζήγρας.

«Όταν  χωρίσαμε κυκλοφορούσα στη Θεσσαλονίκη και δεν ξέρω τι λέγανε από πίσω μου. Ευτυχώς που έγινε μετά η δίκη και απελευθερώθηκα. Πέρναγα έξω από τη νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και αισθανόμουν ότι με κουτσομπολεύουν» είπε η κ. Λεοντοπούλου και προσέθεσε: «Κάποιοι άνθρωποι θα γνώριζαν ότι ο Ζήγρας έχει πάρει χρήματα, σίγουρα το ίδιο θα πίστευαν και για μένα».

Στην κατάθεσή της η μάρτυρας, επανέλαβε όσα είχε καταθέσει και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα εκ νέου τον Ν. Ζήγρα «τσιγκούνη». Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είχε μια τσιγκουνιά πολύ παράξενη, όσο ήμασταν μαζί κάναμε δυο ταξίδια, τα υπόλοιπα ταξίδια του ήταν Βιέννη, Σάλτσουμπουργκ και αλλού μόνος του. Στο σπίτι που μέναμε μαζί δεν είχαμε για έξι μήνες ούτε κουρτίνες, ούτε μαχαιροπίρουνα. Έμαθα ότι διακινούσε εκατομμύρια από τους δυο εισαγγελείς που τον ανέκριναν. Ένιωσα ότι ζούσα σε ένα ψέμα».

Η μάρτυρας τόνισε ότι ο Ν. Ζήγρας λειτουργούσε ως «η ασπίδα προστασίας του Άκη Τσοχατζόπουλου» για να προσθέσει: «Αισθανόμουν ότι είχε εκπαιδευτεί για να προστατεύει ένα υψηλό πρόσωπο. Από τον κ. Ζήγρα γνώρισα οκτώ ανθρώπους και οι οκτώ ή είναι η φυλακή ή είναι κατηγορούμενοι. Η μόνη που είμαι εκτός είμαι εγώ…».

Η πρώην σύζυγος του Ν. Ζήγρα εξέφρασε αμφιβολίες ως προς την αξιοπιστία του Ν. Ζήγρα, ο οποίος στις καταθέσεις του έχει μιλήσει για την διακίνηση μαύρου χρήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ζούσα μέσα σε ένα ψέμα. Όταν σε μένα που του συμπαραστάθηκα τόσο πολύ στο θέμα της υγείας του δεν είπε την αλήθεια, έχω πολλές αμφιβολίες για τα όσα είπε μετά. Δεν ξέρω αν είναι γενικώς ψεύτης, εμένα πάντως μου έλεγε πολλά ψέματα».

Η κ. Λεοντοπούλου ανέφερε στο δικαστήριο πως δεν περίμενε ποτέ ο Ν. Ζήγρας να μιλήσει εις βάρος του Α. Τσοχατζόπουλου ενώ μιλώντας για τη ζωή της Β. Σταμάτη και του πρώην υπουργού, τη χαρακτήρισε πλουσιοπάροχη. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά, πως ο Ν. Ζήγρας είχε νοικιάσει ένα τζετ στο όνομά του, προκειμένου το ζεύγος Τσοχατζόπουλου να μεταβεί στη Σαρδηνία για διακοπές.

Ακόμη, στην κατάθεσή της η μάρτυρας ανέφερε πως με τη Β. Σταμάτη συναντήθηκε επτά φορές. «Αρνήθηκα τέσσερις προσκλήσεις της κ. Σταμάτη, η μια  εκ των οποίων ήταν για την παρουσίαση του βιβλίου της, δεν είμαι αυτού του στυλ ο άνθρωπος. Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο ζούσε, ήταν πολυτελέστατος», ανέφερε η κυρία Λεοντοπούλου και αναφέρθηκε μάλιστα και σε μια από τις εμπειρίες της που είχε σε κοινό ταξίδι της με τη ζεύγος Τσοχατζόπουλου.

«Ήμασταν σε ένα εστιατόριο στη Βιέννη και εκεί είχαν κάτι ποτήρια που στέκονται πλαγίως. Εγώ είπα ότι με εκνευρίζουν. Τότε, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε «Βίκυ μου έχουμε και μείς τέτοια». Και τότε εκείνη του απάντησε: «Μα αγάπη μου τα δικά μας είναι Μπακαρά…».

Η κ. Λεοντοπούλου συνέχισε λέγοντας για τη Βίκυ Σταμάτη πως «είχε χαστουκίσει μια Φιλιππινέζα οικιακή βοηθό» την οποία – όπως είπε- η ίδια είχε κρύψει στο σπίτι της. «Της είχε πάρει και το διαβατήριο», πρόσθεσε.

Μιλώντας για την πρώην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενάουερ, η κυρία Λεοντοπούλου ανάφερε πως «ήταν πολύ αγαπητή, άψογη» ενώ η Αρετή Τσοχατζόπουλου είπε πως ήταν ένα «αξιόλογο και ιδιαίτερο άτομο».

Διαβάστε επίσης:

Εξηγήσεις σε Ελβετούς δικαστές έδωσε ο Ζήγρας

Με έναν ψαλμό σχολίασε η Βίκυ Σταμάτη το “όχι” του εισαγγελέα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Σαχπατζίδης

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ