Σακελλαρίδης: Δεν υπάρχει αδιέξοδο… συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις – ΒΙΝΤΕΟ

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μιλάμε για αδιέξοδο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων σχετικά με τη διακοπή των διαπραγματεύσεων.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανέφερε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για αμοιβαία επωφελή λύση και συμπλήρωσε ότι το μοναδικό πλάνο της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια συμφωνία.

Η ελληνική πρόταση κάλυπτε το δημοσιονομικό κενό του 2016

«Μέτρα τα οποία μειώνουν συντάξεις ή αυξάνουν τον ΦΠΑ σε βασικά αγαθά ή μέτρα τα οποία εντείνουν αυτόν τον φαύλο κύκλο της λιτότητας δεν πρόκειται να πάρουμε», τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης και συμπλήρωσε ότι: «αφέλεια είναι να πιστεύουν κάποιοι ότι η κυβέρνηση θα επαναλάβει τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κυβερνητικό εκπρόσωπος δήλωσε ότι: «σενάρια για δημοψήφισμα ή εκλογές δεν είναι στο τραπέζι», διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν φοβάται τη λαϊκή εντολή.

Καμία πλευρά δεν έχει συμφέρον να μην υπάρξει συμφωνία

«Δεν έχουν μπει τελεσίγραφα, δεν κάνουμε και δεν δεχόμαστε εκβιασμούς», σημείωσε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι δεν θα πρυτανεύσουν «οι φωνές που θέλουν να επιβάλουν μία σκληρή πειθαρχία στην Ευρώπη», αλλά εκείνες που μιλούν για την ανάγκη να μπορέσει να αναπνεύσει η Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια σκληρής ύφεσης».

Σε άλλη ερώτηση για το εάν επίκειται νέα αντιπρόταση από την ελληνική κυβέρνηση, απάντησε ότι «σε αρκετά μεγάλο βαθμό έχουμε εξαντλήσει τα περιθώρια».

Οι πόρτες του Μαξίμου είναι ανοικτές

Σε ερώτηση αν ο Πρωθυπουργός σκοπεύει να συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε οι πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου είναι ανοιχτές και πως ο κ. Τσίπρας θα ανταποκριθεί θετικά αν ζητήσει αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης ενημέρωση ή συνάντηση.

Ο Πρωθυπουργός στην Αγία Πετρούπολη και ο Βαρουφάκης στο Γιούρογκρουπ

«Παρά την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις ο Πρωθυπουργός θα ταξιδέψει κανονικά στη Ρωσία την Πέμπτη προκειμένου να συμμετάσχει στο οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης» τόνισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και συμπλήρωσε ότι «ήταν προγραμματισμένο το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη. Δεν υπάρχει λόγος ακύρωσης» και πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας θα είναι ούτως ή άλλως σε στενή επικοινωνία με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος θα συμμετάσχει στο κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης.

Δείτε το βίντεο με την ενημέρωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στους δημοσιογράφους.

Διαβάστε επίσης:

Σακελλαρίδης: Δεν θα αφήσουμε σε κανέναν να αφήσει υπονοούμενο ότι δεν θέλουμε τη συμφωνία – ΤΩΡΑ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ