Φίλης: Η έννοια του χρόνου είναι σχετική…

«Τέσσερις φορές έχουμε ακούσει μέσα στο τετράμηνο ότι τελειώνει ο χρόνος και δεν τελείωσε. Συνεχίζει η διαπραγμάτευση, δεν είναι κάτι που μας ικανοποιεί, με την έννοια ότι υπάρχουν προβλήματα», σχολίασε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm 97,8, αναφερόμενος στην πορεία των συζητήσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές.

«Βρισκόμαστε σταθερά στο έδαφος της διαπραγμάτευσης, δεν αποχωρούμε από τη διαπραγμάτευση. Πήγαμε χθες από εκεί, θα ξανάπαμε όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν, όταν “ωριμάσουν” από την πλευρά των δανειστών ορισμένα ζητήματα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Στην επισήμανση ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο για αυτήν την «ωρίμανση», ο ίδιος ανέφερε:

«Όσο έχουμε. Η έννοια του χρόνου είναι σχετική. Βεβαίως υπάρχουν δυσκολίες μεγάλες στην ελληνική οικονομία, τις βλέπουμε. Δεν θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες με μια κακή συμφωνία» και πρόσθεσε:

«Τέσσερις φορές έχουμε ακούσει μέσα στο τετράμηνο ότι τελειώνει ο χρόνος και δεν τελείωσε. Συνεχίζει η διαπραγμάτευση, δεν είναι κάτι που μας ικανοποιεί, με την έννοια ότι υπάρχουν προβλήματα.

Αν σπεύσουμε να υπογράψουμε μια συμφωνία που μειώνει τις συντάξεις που διαλύει τα κοινωνικά δικαιώματα, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τι θα κάνουμε, θα κερδίσουμε τίποτα; Γι’ αυτό λέμε ότι η ωριμότητα χρειάζεται από εδώ και από εκεί».

Κληθείς να σχολιάζει την υπόνοια που διατυπώνουν ορισμένοι πως η κυβέρνηση μπορεί να έχει μύχιες σκέψεις επιστροφής στη δραχμή, είπε:

«Αυτά είναι παραμύθια, καμία μύχια σκέψη, καμία στρατηγική επιλογή δεν ανατρέπεται. Η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στρατηγική επιλογή που υπαγορεύεται από οικονομικούς, κοινωνικούς γεωπολιτικούς λόγους.

Εμείς δεν θέτουμε αυτό το θέμα υπό αμφισβήτηση. Αντιθέτως, θέλουμε άλλου τύπου Ευρώπη, θέλουμε άλλου τύπου Ευρωζώνη, αλλά για να παλέψουμε πρέπει να είμαστε εκεί συγκεκριμένα.

Οποιοδήποτε άνοιγμα σε άλλες μεγάλες παγκόσμιες οικονομικές πολιτικές δυνάμεις, δεν γίνεται με το να είναι η Ελλάδα απομονωμένη, εκτός της Ευρωζώνης.

Μας το είπαν, άλλωστε και οι Κινέζοι και οι Ρώσοι αυτό. Αν έχουν ενδιαφέρον για τις σχέσεις με την Ελλάδα αυτές οι δύο παγκόσμιες οικονομίες είναι και επειδή η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Βούλτεψη: Δεν πρόκειται μόνο για πολιτικές ευθύνες αν η χώρα οδηγηθεί στον γκρεμό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ