Συνάντηση Παυλόπουλου με τον δήμαρχο της κατεχόμενης Μόρφου

«Η Κύπρος θα αποκτήσει την οντότητά της, όπως ακριβώς της ταιριάζει. Αυτή η κατάσταση κατοχής είναι απαράδεκτη και αδιανόητη, όχι μόνο για την Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά και για την ίδια την Ευρώπη» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον δήμαρχο της κατεχόμενης Μόρφου, Χαράλαμπο Πίττα.

«Στο πρόσωπό σας δέχομαι όλους τους κατεχόμενους δήμους της μαρτυρικής Κύπρου» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Πρέπει να καταστεί σαφές ότι δεν είναι δυνατόν στην Ευρώπη του σήμερα να υπάρχει τμήμα της υπό κατοχήν».

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, «η λύση του προβλήματος δεν μπορεί να προέλθει παρά μόνο μέσα από ένα κράτος που διατηρεί στο ακέραιο την κυριαρχία του και επιπλέον είναι ένα κράτος που μπορεί και πρέπει να βαδίσει αδιατάραχτα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. Ένα κράτος που μπορεί να λειτουργήσει με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε μαζί με την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Κύπρου και θα τον δώσουμε και με όλους τους λαούς της Ευρώπης, οι οποίοι σέβονται την ιστορία και τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης» και κατέληξε: «Με τον αγώνα σας μας θυμίζετε το χρέος μας».

Ο δήμαρχος της κατεχόμενης Μόρφου, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλος για τη θερμή υποδοχή, ανέφερε: «Γνωρίζουμε τα αισθήματα και τα συναισθήματά σας για την Κύπρο, καθώς σας προδίδουν κάθε φορά που σας ακούμε να μιλάτε για την πατρίδα μας. Παράλληλα, ο κ. Πίττας υπογράμμισε: «Νιώθουμε τη βαριά ευθύνη που βαραίνει όλους μας, αυτές τις δύσκολες ώρες, που είμαι σίγουρος ότι θα αντιμετωπίσουμε, καθώς εισερχόμεθα σε αυτήν τη φάση του διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. 

 

Διαβάστε επίσης:

Παυλόπουλος: Η πορεία της χώρας στην Ευρωζώνη θα συνεχιστεί

Ο Γλέζος στον Τσίπρα: Από το Μαξίμου στις Πλατείες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ