Σκουρλέτης: Η διαπραγμάτευση είναι μια ακροβασία σε τεντωμένο σχοινί

Μέσα στις επόμενες μέρες θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, εάν ισχύσει ο σχεδιασμός που έχει γίνει, και η ψήφιση του θα λύσει το θέμα της μετενέργειας που λήγει στα τέλη Ιουνίου δήλωσε σε ραδιοσταθμό ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

 Πρόσθεσε πως ότι το υπάρχον καθεστώς με τις συμβάσεις αφήνει σε εκκρεμότητα ειδικά το επίδομα γάμου, καθώς οι επιχειρήσεις μπορούν να μην το καταβάλλουν. Όμως όπως σημείωσε αν δεν ψηφιστεί ο νόμος ” το θέμα μπορεί να ξεπεραστεί με παράταση της μετενέργειας” Σε κάθε περίπτωση εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το νέο καθεστώς στα εργασιακά, με το προωθούμενο νομοσχέδιο, θα «προλάβει» το σχετικό χρονικό ορόσημο στις 30 Ιουνίου.

Σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση είπε πως είναι «ακροβασία σε τεντωμένο σχοινί» και πρόσθεσε: «Οτιδήποτε έχει κατατεθεί έως τώρα από την άλλη πλευρά, δεν διευκολύνει την εξεύρεση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης».

Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι το κείμενο των 47 σελίδων της ελληνικής κυβέρνησης συνιστά προσπάθεια αποτύπωσης όσων έγιναν, φάνηκαν και προτάχθηκαν, από αμφότερες τις πλευρές, κατά τους πέντε μήνες των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σκουρλέτης: Πρόθεση είναι μια διευρυμένη συμφωνία για το χρέος

Σκουρλέτης: Εάν δεν υπάρξει συμφωνία πρέπει να πάμε σε εκλογές – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ