Βούτσης: Δεν εργαζόμαστε για το σενάριο της χρεοκοπίας

Για την επίτευξη συμφωνίας και όχι για το σενάριο της χρεοκοπίας εργάζεται η κυβέρνηση, όπως διαβεβαίωσε ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm 97,8.

«Εργαζόμαστε για μια συμφωνία και δεν εργαζόμαστε για να προετοιμάσουμε το σενάριο της χρεοκοπίας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει τέτοια εντολή και δεν είναι πολιτικά έτοιμη για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.

«Η δήλωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι πολιτική», σχολίασε και επεσήμανε ότι η επικινδυνότητα για τη μη επίτευξη συμφωνίας αυξάνεται όταν τίθενται συνεχώς καινούρια ζητήματα σε μια φάση που προστίθενται συγκλίσεις.

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης υπογράμμισε την απουσία διάταξης για την αναδιάρθρωση του χρέους και για τη μείωση της τιμής του ενώ για την περίπτωση κατά την οποία η διαπραγμάτευση δεν πάει καλά τόνισε:

«Θα βρεθούν και εναλλακτικές λύσεις. Ακόμη και αν δεν πάει καλά να μπορούμε να βρούμε τις διορίες και τις προϋποθέσεις για να παρατείνουμε αυτή τη συζήτηση».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: Σε καμία περίπτωση νέο μνημόνιο- ΒΙΝΤΕΟ

Καμμένος: Συμφωνία μέχρι τις 18 αλλιώς δεν πληρώνουμε ΔΝΤ και ΕΕ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ