Ο πολιτικός κόσμος τίμησε το Δίστομο – ΦΩΤΟ

Στο Δίστομο έφθασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, για να παραστεί στις σημερινές εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων της γερμανικής κατοχής. Τον Πρόεδρο υποδέχθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως η μπάντα της Αεροπορίας, αγήματα της αεροπορίας, του πεζικού και της αστυνομίας και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Νωρίτερα, έφτασαν στο μαρτυρικό Δίστομο ο αρχιεπισκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Τόσκας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπουλου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σταθάς και η βουλευτής υπολοίπου Αττικής του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ακόμη, τελέσθηκε μνημόσυνο των σφαγιασθέντων από τις δυνάμεις των Ες-Ες, στον ιερό Ναό Αγίου Νικόλαου, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, Γεωργίου.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε πομπή προς το Μαυσωλείο Διστόμου, όπου θα έψαλε επιμνημόσυνη δέηση.

Μετά το μεσημέρι, είναι προγραμματισμένη εκδήλωση, κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Διστόμου.

Διαβάστε επίσης:

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή στο Δίστομο

Ιερώνυμος για μετανάστες: Τους στοιβάζουμε σαν πρόβατα για σφαγή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ