Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για ΕΚΑΣ και ΦΠΑ στα νησιά

Για διπλή απάτη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο θέμα του ΕΚΑΣ και του ΦΠΑ στα νησιά κάνουν λόγο στη Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα, κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι είπε προεκλογικά ψέματα στον ελληνικό λαό για να υφαρπάξει τη ψήφο του.

«Οι κάλπικες προεκλογικές υποσχέσεις αντικαταστάθηκαν μετεκλογικά με ασφυξία στην οικονομία, εσωτερική στάση πληρωμών, εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, εισπρακτικά μέτρα κατά κυρίως των ασθενέστερων όπως η αύξηση του ΦΠΑ και κατά των συνεπών φορολογουμένων όπως η επιβολή έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις», αναφέρουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, μιλούν για «επικοινωνιακά παιχνίδια τάχα περήφανης διαπραγμάτευσης που ξεκινούσε «καταγγέλλοντας» το email Χαρδούβελη για να καταλήξει στο φιάσκο των πολλαπλάσιων μέτρων του email Τσίπρα. που χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική οδηγεί σε διαιώνιση της ύφεσης και της κηδεμονίας των μνημονίων», σημειώνουν στη Συγγρού.

Επίσης κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο ότι «για να καλύψουν αυτή την αποκάλυψη της διπλής πολιτικής απάτης» κατέφυγαν ξανά στα ψέματα. Συγκεκριμένα, κατηγορούν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας ότι «εφεύραν» πως στο email Χαρδούβελη περιλαμβάνονταν τάχα δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για κατάργηση του ΕΚΑΣ και της έκπτωσης 30% στο ΦΠΑ των νησιών.

Η αλήθεια, λένε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι είναι διαφορετική, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σε ό ,τι αφορά το ΕΚΑΣ, συγκεκριμένα αναφέρουν ότι «πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο ότι η πρόθεση (της κυβέρνησης) είναι να εξορθολογήσει και να απλοποιήσει το ΕΚΑΣ προκειμένου να υποστηρίξει πραγματικά τους χαμηλοσυνταξιούχους και όχι να τον καταργήσει».

Σε ό ,τι αφορά την έκπτωση 30% στο ΦΠΑ των νησιών, γίνεται επίκληση των άρθρων 109 και 120 της κοινοτικής οδηγίας για το ΦΠΑ (2006/112/EC). ‘Αρθρων επί των οποίων θεμελιώνεται η έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά, καθώς ρητά αναφέρεται ότι «η Ελλάδα μπορεί να εφαρμόζει στους νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και στα νησιά Θάσος, Βόρειες Σποράδες, Σαμοθράκη και Σκύρος χαμηλότερους συντελεστές έως 30% από τους αντίστοιχους συντελεστές που εφαρμόζονται στην ηπειρωτική Ελλάδα».

Επίσης στη ΝΔ αναφέρουν ότι προκειμένου η προηγούμενη κυβέρνηση να αποκρούσει τις αιτιάσεις της τρόικας για κατάργηση της εν λόγω έκπτωσης, είχε επικαλεστεί την πρόβλεψη της ίδιας οδηγίας ότι -για τυχόν επανεξέταση του ειδικού καθεστώτος των κρατών-μελών και όχι μόνο της Ελλάδας- θα πρέπει να ακολουθεί η διαδικασία που προβλέπεται κάθε τέσσερα χρόνια, μετά από σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (άρθρα 402 και 404 της κοινοτικής οδηγίας για το ΦΠΑ).

«Αντί να αρκεστούν στην αλήθεια, κατέφυγαν ξανά στο ψέμα… Μια φορά ψεύτες, πάντα ψεύτες» πρόσθεσαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλογιάννη: Η ΝΔ χάραξε μία στρατηγική συναίνεσης

Ποια φράση από την ομιλία του tweetαρε ο Πρωθυπουργός

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ