Θεοδωράκης: Η συμφωνία δεν είναι λαγός που θα βγει από το καπέλο – ΒΙΝΤΕΟ

“Η συμφωνία δεν είναι, κ. Τσίπρα, λαγός που θα βγει απ’ το καπέλο. Θέλει δουλειά, σχέδιο, τόλμη” είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στη δευτερολογία του στη βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη διαπραγμάτευση.  

“Ελπίζω να μην θέλετε να μείνετε στην ιστορία ως Πρωθυπουργός του “δυστυχώς επτωχεύσαμεν”, αλλά του “ευτυχώς εσωθήκαμεν”, τόνισε. 

Αναφερόμενος στη φράση που είπε στην πρωτολογία του ότι “ο χρόνος μας τελειώνει την 14η Ιουνίου”, ανέφερε ότι η πηγή του για τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι οι σοσιαλιστές της Γαλλίας και ο κ. Παππάς. 14 Ιούνη είναι το όριο που γνωρίζει ο κ. Τσίπρας. 

Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να είνει προσεκτική. “Εμείς δεν ψηφίσαμε μνημόνια. Μνημόνια ψήφισαν κάποιοι στενοί συνεργάτες του και Υπουργοί του” είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε τον κύριο Τσίπρα να ξεκαθαρίσει ποια είναι η σχέση που θέλει να έχει με την τρόικα της δραχμής που υπάρχει στη χώρα. “Είναι ο μισός ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαια η ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή”. 

Παράλληλα, τον ρώτησε να απαντήσει πότε θα τελειώσει η διαπραγμάτευση, αλλά και ποιοι είναι οι σύμμαχοι της Ελλάδας στην Ευρώπη.

“Πείτε μας, κύριε Τσίπρα. Μπορείτε να μας υποδείξετε έναν σύμμαχό σας στην Ευρώπη. Ούτε το 12άρι της Κύπρου δεν πήρατε”.

“Έχετε δικαίωμα να λέτε ότι εκπλαγήκατε  από τις προτάσεις Γιούνκερ; Δεν ξέρατε τι μας ετοιμάζουν; Αυτός είναι ο ρόλος του Πρωθυπουργού;” συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης.

“Δέχεστε την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για την μεγάλη υπόθεση του χρέους και τις νέες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας;” είπε ο κ. Θεοδώρακης, ξεκαθαρίζοντας ότι μιλά για Εθνική Ελλάδος που μπορεί να συγκροτηθεί και να βοηθήσει τη χώρα.  

“Εμείς το εθνικό μας καθήκον θα το κάνουμε απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά δεν σημαίνει ότι θα πάρετε από εμάς λευκή επιταγή” κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης. 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωράκης: Περιμέναμε μεγαλύτερη ειλικρίνεια από τον Πρωθυπουργό – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ