Σαμαράς προς Τσίπρα: Μην γίνετε ο μοιραίος άνθρωπος της Ελλάδος – ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και την καθυστέρηση της συμφωνίας.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό, ότι έλεγε ψέματα τόσο καιρό όταν υποστήριζε ότι «η συμφωνία καθαρογράφεται». «Μας λέγατε ψέματα. Συμφωνία δεν υπήρχε».

«Θα σας συμβούλευα να συνεχίσετε τη διαπραγμάτευση με βάση το email Χαρδούβελη», πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς, και συμπλήρωσε ότι τα ίδια τα μέλη της κυβέρνησης παραδέχτηκαν ότι «το email Χαρδούβελη είναι μία όαση μπροστά σε αυτά που σας πρότειναν».

Ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος, στον Αλέξη Τσίπρα, επισήμανε ότι αυτά που τώρα προτείνουν οι δανειστές στην κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία, «ιστορικά τα έχει αρνηθεί» και τόνισε ότι από το 2012 οι Ευρωπαίοι ζητούσαν πρόσθετα μέτρα, αλλά η παράταξη του αρνήθηκε γιατί ήδη είχε «πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους».

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε τρεις προϋποθέσεις, ώστε να υπάρξει εθνική συνεννόηση λέγοντας χαρακτηριστικά:

1) Να βάλετε τέρμα στις συκοφαντίες. Να φτιάξει το κλίμα ανάμεσα στα δύο κόμματα.

2) Να αλλάξετε πολιτική. Εσείς χαϊδεύετε το Δημόσιο. Δέχεστε νέους φόρους, γιατί δεν θέλετε να ακουμπήσετε την ιερή αγελάδα του Δημοσίου.

3) Να αποκατασταθεί η αξιοπιστία και η σταθερότητα της χώρας.

«Ρωτάτε τι θα κάνουμε με τη συμφωνία που δεν μας φέρατε. Φέρτε τη συμφωνία και θα σας πούμε. Το ερώτημα όμως είναι, αν θα σας στηρίξει το δικό σας κόμμα. Μπορείτε να πάρετε δύσκολες αποφάσεις;», πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Αναφερόμενος στα σενάρια των πρόωρων εκλογών, δήλωσε: «Εμείς δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Η χώρα δεν αντέχει τις εκλογές» και συμπλήρωσε: “Τι θα ζητήσετε από τον κόσμο στις εκλογές. Δημοψήφισμα, μέσα ή έξω από το ευρώ;”

Ο Αντώνης Σαμαράς έκλεισε την ομιλία του λέγοντας στον Πρωθυπουργό. «Μην γίνετε ο μοιραίος άνθρωπος της Ελλάδας».

 

Δείτε το βίντεο

 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Κακιά στιγμή για την Ευρώπη η πρόταση των Θεσμών – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ