Ανδρουλάκης: Να επανακαθορίσουμε τη σχέση μας με την κοινωνία

Ο επανακαθορισμός της σχέσης του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία είναι ο στόχος του 10ου συνεδρίου του, που άρχισε σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, τόνισε στον χαιρετισμό του ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως «πέντε μήνες μετά τις εκλογές βρισκόμαστε χωρίς κανενός είδους συμφωνία και στα πρόθυρα της ρήξης με τους εταίρους μας στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση στηριζόμενη σε μια διχαστική ρητορική, χωρίς κανένα σχέδιο διαπραγμάτευσης και αφού χρησιμοποίησε κάθε πιθανή πηγή χρηματοδότησης, βρίσκεται εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που δημιούργησε η ίδια».

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για την ανάγκη ανασυγκρότησης του χώρου της Δημοκρατικής Παράταξης και σημείωσε πως «η χώρα μας χρειάζεται μια ισχυρή εναλλακτική προοδευτική πρόταση απέναντι στη συντηρητική δεξιά και στον εθνολαϊκισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Για το συνέδριο τόνισε ότι «τις επόμενες δυο μέρες μέσα από το διάλογο και τη γόνιμη πολιτική αντιπαράθεση θα διαμορφωθούν οι απαραίτητες συνθήκες για να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε στον κόσμο την ελπίδα και την προοπτική».

Ευχαρίστησε όσους πήραν μέρος στις προσυνεδριακές διαδικασίες και πρόσθεσε: «Το συνέδριο αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ μετά από 40 χρόνια ζωή, κάνει ένα συνέδριο με έξοδα των απλών μελών του. Αυτών που δίνουν τη μάχη του καφενείου, τη μάχη στο χώρο εργασίας, στο χώρο δουλειάς. Αυτό το ΠΑΣΟΚ είμαστε, και αυτό το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη μάχη της επιβίωσης τα επόμενα χρόνια. Γιατί έχουμε παρόν και μέλλον. Αρκεί να δούμε τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ, όχι ως ένας μηχανισμός ξένος στην κοινωνία, αλλά ως το προπύργιο που θα ξαναστήσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς, τον χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης».

Στο συνέδριο συμμετέχουν 2.500 σύνεδροι, ενώ η εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι προγραμματισμένη να γίνει την Κυριακή 14 Ιουνίου, από τη βάση, και μέχρι τώρα έχουν δηλώσει την επιθυμία να είναι υποψήφιοι οι Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς.

Σύμφωνα με το καταστατικό, για να είναι κάποιος υποψήφιος πρέπει να συγκεντρώσει υπογραφές από το 10% των συνέδριο.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στο συνέδριο είναι και ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Κώστας Λαλιώτης και ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος: Να πάρετε με σεβασμό την εντολή που αποθέτω – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ