Σπυράκη στο Bloomberg: Η Ελλάδα δεν είναι Ζάμπια

«Η Ελλάδα δεν είναι Ζάμπια και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ δεν έχει εντολή για χρεοκοπία» τόνισε μεταξύ άλλων η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, στο Bloomberg.

«Ήταν μια πολιτική απόφαση που υπονομεύει την αξιοπιστία της Ελλάδας και επεκτείνει την αβεβαιότητα. Η Ελλάδα δεν είναι Ζάμπια. Αλλά η Ελλάδα βρίσκεται σε σημείο «μετά τα μεσάνυχτα» για την πιθανότητα μιας χρεοκοπίας. Δεν μπορεί να υπάρχει επιλογή ανάμεσα στο να καλυφθούν τα ομόλογα η αν πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διευθετήσει και τα δύο. Εάν ο Τσίπρας αποφασίσει να μην καλύψει τα ομόλογα τότε τον επόμενο μήνα δεν θα υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν ούτε μισθοί ούτε συντάξεις. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αναλάβει την ευθύνη για το μέλλον του ελληνικού λαού. Δεν υπάρχει εντολή για έξοδο από την ευρωζώνη, δεν υπάρχει εντολή για χρεωκοπία», απάντησε χαρακτηριστικά στο ερώτημα για την μη πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ.

Στο ερώτημα για την πιθανότητα εκλογών η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ απάντησε:

«Δεν υπάρχει ανάγκη για νέες εκλογές, εάν ο Τσίπρας προκηρύξει άμεσα εκλογές τότε επίσημα θα παραδεχθεί ότι δεν μπορεί να ηγηθεί της πλειοψηφίας που στηρίζει τώρα την κυβέρνησή του στο κοινοβούλιο. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Εάν δεν είναι σε θέση να πετύχει εάν αποδεκτό συμβιβασμό με τους πιστωτές τότε μια νέα κυβέρνηση που θα υποστηριχθεί από μια νέα πλειοψηφία από όλες τι φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις μπορεί να προκύψει από το υπάρχον κοινοβούλιο».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτημα για τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕλ φέρει τη συμφωνία για ψήφιση στη Βουλή η Μαρία Σπυράκη απάντησε κατηγορητματικά:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να εγγυηθεί το μέλλον της Ελλάδας στην καρδιά της ΕΕ. Είμαστε υποχρεωμένοι να γίνουμε ο θεματοφύλακας των θυσιών των πολιτών για την παραμονή στο ενιαίο νόμισμα. Δεν έχουμε καμία δυνατότητα να πούμε όχι σε έναν συμβιβασμό».

Διαβάστε επίσης:

Σπυράκη: Χάσαμε τις εκλογές από το κέντρο – ΒΙΝΤΕΟ

Σπυράκη: Χάσαμε γιατί δεν αρέσαμε…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ