“Όχι” της κυβέρνησης σε σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

Αρνητικά απαντούν κύκλοι του Μαξίμου στο ενδεχόμενο να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. “Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο” απάντησαν χαρακτηριστικά, σε ερώτηση δημοσιογράφου της ΝΕΡΙΤ. 

Σχετικά με την αυριανή συζήτηση στη βουλή κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων να πάρουν θέση επί της πρότασης που κατέθεσαν οι θεσμοί στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Παράλληλα, διαψεύδουν τις φήμες ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα”.

Σύμφωνα με τη ΝΕΡΙΤ, έγινε ενημέρωση των υπουργών του οικονομικού επιτελείου για την κατάσταση της πορείας των διαπραγματευσεων και τι πρότειναν οι εκπρόσωποι δανειστών.

Σε ότι αφορά τον κείμενο των θεσμών και τη στάση της Αθήνας, κύκλοι του Μαξίμου σημείωναν ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να κάνει μια αντιπρόταση πάνω σε ένα κείμενο που απορρίπτεται.

Θα γίνουν διαβουλεύσεις για να τους εξηγήσουμε την πλήρη αντίθεσή μας, έλεγαν.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αφήνουν ανοιχτό ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει ο κ. Τσίπρας νέο κύκλο επαφών με ευρωπαίους ηγέτες, ωστόσο σημειώνουν ότι δεν υπάρχει ακριβή ημερομηνια για τη συνάντηση που θα έχει με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

 

Διαβάστε επίσης

Αντιπρόταση ετοιμάζει ο Πρωθυπουργός

Σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ζητά η Μπακογιάννη

O Τσίπρας ενημερώνει τη βουλή για τις διαπραγματεύσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ