Παρασκευόπουλος: Δεν μπορεί να παρέμβει το υπουργείο για τον Ρωμανό

Με αφορμή την αρνητική γνώμη ανακριτή, σε αίτημα εκπαιδευτικής άδειας με ηλεκτρονική επιτήρηση του Νίκου Ρωμανού, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, Νίκος Παρασκευόπουλος, δήλωσε σε ανακοίνωσή του πως «το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν μπορεί να παρέμβει».

Δείτε ολόκληρη την δήλωση:

«Η Ελληνική πολιτεία έχει δείξει, με δύο αλληλοδιάδοχες κυβερνήσεις, τη σταθερή προσήλωσή της στην παροχή εκπαιδευτικών δυνατοτήτων στους κρατουμένους. Όλοι θυμούνται ότι η σχετική νομοθεσία ψηφίστηκε το 2014 με αφορμή υπόθεση συγκεκριμένου κρατουμένου, η οποία απασχολεί και σήμερα. Ήδη έχει εξασφαλιστεί η κατάλληλη υποδομή για την ηλεκτρονική επιτήρηση, όπου αυτή προβλέπεται ως αναγκαία. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, αν και μη αναγκαία, έχει ήδη δρομολογηθεί.

Ο νόμος ήδη προβλέπει τους δικαιούχους, στους οποίους ανήκουν όσοι έχουν επιτύχει στο 1/3 των μαθημάτων για ένα εξάμηνο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, για την οποία διατυπώθηκε αρνητική γνώμη του ανακριτή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν μπορεί να παρέμβει, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει πιθανότητα άσκησης ενδίκων μέσων. Σε κάθε περίπτωση θα παρακολουθεί την εξέλιξη του όλου θέματος ώστε να προβεί σε οποιοδήποτε θεσμικό βήμα (ακόμα και νομοθετικά) κριθεί απαραίτητο, ώστε να διασφαλίζεται και πρακτικά το δικαίωμα των κρατουμένων στην εκπαίδευση».

 

Διαβάστε επίσης:

Ο ανακριτής αρνείται το “βραχιολάκι” στον Ρωμανό

Φοιτητές έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ