Θεοχαρόπουλος: Η ΔΗΜΑΡ να αποκτήσει ξανά διακριτό πολιτικό πλαίσιο

«Αυτό το οποίο πρέπει να αποκτήσουμε μετά το συνέδριό μας είναι, ξανά, διακριτό πολιτικό πλαίσιο» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατικής Αριστεράς στο συνέδριο που θα διεξαχθεί το τριήμερο 5-7 Ιουνίου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά με το τι θετικό μπορεί να προκύψει από αυτό το συνέδριο καθώς και ποιες είναι οι προσδοκίες, απάντησε:

«Αυτό το οποίο πρέπει να αποκτήσουμε μετά το συνέδριό μας είναι, ξανά, διακριτό πολιτικό πλαίσιο. Δηλαδή το πολιτικό στίγμα της ανανεωτικής Αριστεράς, μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, έτσι όπως ξεκινήσαμε με βάση τις ιδρυτικές αρχές μας» και συμπλήρωσε:

«Για να είμαι ξεκάθαρος όμως, σε σχέση με το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην κοινωνία γιατί δεν είναι αποκομμένο το συνέδριο σε σχέση με το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην οικονομία, στη χώρα στην κοινωνία: Η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε σε πάρα πολλές απορρυθμίσεις. Αυτή η κυβέρνηση έχει πάρα πολλά αντιμεταρρυθμιστικά στοιχεία στην πολιτική της και μπορούσα να φέρω χαρακτηριστικά παραδείγματα τα οποία δεν έχουν καν σχέση με τη διαπραγμάτευση, όπως για παράδειγμα τις αλλαγές στην παιδεία.

Η Δημοκρατική Αριστερά είναι η μεταρρυθμιστική δύναμη της Αριστεράς και εδώ ακριβώς είναι ο λόγος που χρειάζεται αυτή τη στιγμή στο πολιτικό σκηνικό να υπάρχουν αυτές οι απόψεις οι οποίες, τι λένε στην ουσία, ότι πρέπει να προχωρήσουμε με αλήθειες, μακριά από το λαϊκισμό, χωρίς το πολιτικό και κομματικό κόστος να το λαμβάνουμε συνεχώς υπόψη. Να μην αντιμετωπίζουμε δηλαδή τους πολίτες ως πελάτες. Μια τέτοια δύναμη χρειάζεται ο τόπος και η Δημοκρατική Αριστερά μετά το συνέδριο και με ξεκάθαρο, αποσαφηνισμένο πλέον το πολιτικό της στίγμα μπορεί να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ