Χατζηδάκης: Θα τοποθετηθώ όταν δω τη συμφωνία

Στάση αναμονής απέναντι στη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση θα τηρήσει ο Κωστής Χατζηδάκης, όπως προανήγγειλε μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm 97,8.

«Θα τοποθετηθώ όταν δω τη συμφωνία», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση δεν θα πάει σε ρήξη καθώς εκτιμά πως μια «τυφλή σύγκρουση» θα οδηγούσε σε εκτροχιασμό και θα είχε αρνητικές συνέπειες για την κυβερνητική πλειοψηφία.

«Εύχομαι να υιοθετηθεί αυτή η συμφωνία», προσέθεσε ο πρώην υπουργός ενώ τόνισε ότι η ανησυχία του έγκειται «στην εφαρμογή της συμφωνίας και στον προσανατολισμό της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση της Ευρώπης».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στις επενδύσεις και επεσήμανε πως αν δεν υπάρξουν φορολογικά έσοδα σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει ρευστότητα για μισθούς και συντάξεις.

Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης κάλεσε την κυβέρνηση να προσγειωθεί στην πραγματικότητα καθώς «δεν γίνονται να εφαρμοστούν οι ανεδαφικές προεκλογικές της υποσχέσεις», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχολιάζοντας τις εσωκομματικές εξελίξεις στην Νέα Δημοκρατία, επανέλαβε ότι το κόμμα του θα έπρεπε να οδηγηθεί σε συνέδριο μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιανουαρίου.

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Κατρούγκαλος: Είμαστε πιο κοντά στη συμφωνία

Σκουρλέτης: Εάν δεν υπάρχει προοπτική, δεν θα γίνει συμφωνία -ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ