Άγριος καυγάς Κωνσταντοπούλου – Μεϊμαράκη – ΒΙΝΤΕΟ

Άγριο καυγά είχαν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής λίγο πριν από την ακρόαση του διατελέσαντος προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της Υπόθεσης SIEMENS Σήφη Βαλυράκη. 

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν η Πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενη στη χθεσινή συνεδρίαση για την ΕΡΤ τόνισε ότι «περιμέναμε με τις ώρες εκείνους που επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν και εξαφανίστηκαν από την Επιτροπή».

Παίρνοντας το λόγο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, είπε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου:

«Τέσσερις φορές χθες σας ρώτησα την ώρα λήξης της συνεδρίασης. Εδώ δεν είναι να κάνουμε ότι θέλει ο καθένας και ιδιαίτερα εσείς.  Εγώ παρακαλώ και σήμερα να πείτε τι ώρα θα ολοκληρώσουμε τη συνεδρίαση. Δεκτό να κάνετε όσες ερωτήσεις θέλετε και να συνεδριάσουμε όσες ώρες θέλετε. Με προσβάλατε προσωπικά».

«Αυτόν τον τρόπο που τον έχετε μάθει και αυτή τη διαδικασία;», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο κ. Μεϊμαράκης συνέχισε:

«Η συμπεριφορά η δική μου εξαρτάται από τη δική σας και από την προσβολή την προσωπική που μου κάνατε. Είναι γαϊδουριά να μας αφήνετε δύο ώρες να περιμένουμε, και χθες και σήμερα και κατά σύστημα, και είναι επίσης γαϊδουριά το Προεδρείο να μην μας λέει τι ώρα θα ολοκληρώνουμε. Οι Επιτροπές είναι για τρεις ώρες συν μία ακόμα, οι εξεταστικές μπορεί να μην έχουν ώρα αλλά πάντα λέγαμε τι ώρα θα τελειώσουμε. Χθες τέσσερις φορές σας διέκοψα για να μου πείτε τι ώρα θα τελειώσουμε, δεν μου είπατε και σήμερα έρχεστε και μου κάνετε και παρατήρηση».

«Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι συμπεριφορά προέδρου που θέλει οι βουλευτές να την σεβόμαστε και να μην υψώνουμε τον τόνο. Διότι δεν φτάνουν όλα αυτά, έρχεστε και μας προσβάλετε κιόλας, ότι φύγαμε. Δηλαδή τι θα κάνετε, θα μας βάλετε και τιμωρία; Εγώ και σήμερα, σαν γαϊδούρι, είμαι από τις 4 εδώ γιατί θα ξεκινούσαμε στις 5, μας ειδοποιήσατε τηλεφωνικά ότι θα πάμε στις 5:30, ήρθατε στις 6 και μας κάνετε και παρατήρηση. Και δεν μας λέτε και τι ώρα θα τελειώσουμε. Επειδή εσείς δεν έχετε ωράρια φαίνεται, ή έχετε τα δικά σας, δεν θα προσαρμοστούμε όλοι στα δικά σας ωράρια», πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Το πρώτο που έχω να σας πω είναι ότι από την προηγούμενη ιδιότητά σας ως προέδρου της Βουλής θα οφείλατε να μιλάτε με μεγαλύτερο αυτοπεριορισμό και αυτοσυγκράτηση και να μετέρχεστε κοινοβουλευτικές εκφράσεις και όχι αντικοινοβουλευτικές», απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Δεν δέχομαι μαθήματα τέτοια από εσάς. Εγώ ουδέποτε έστησα τους συναδέλφους. Όταν δεν μπορούσα να έρθω στην έδρα ερχόταν ο αντιπρόεδρος. Δεν θα μου κάνετε μαθήματα συμπεριφοράς εσείς, όταν με τη δική σας συμπεριφορά δεν μου προκαλείτε τον σεβασμό. Με έχετε σαν ζώο εδώ πέρα και περιμένουμε 2,5 ώρες την κυρία πρόεδρο. Ωραία, σας περιμένουμε. Μας προσβάλετε και από πάνω;», υπογράμμισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Κύριε Μεϊμαράκη έχετε προδήλως προσβληθεί, όχι από αυτά που είπα, αλλά από δημοσιεύματα που ερμηνεύουν τη χθεσινή σας απουσία. Δεν αναφέρθηκα σε εσάς. Αναφέρθηκα στην κυρία Κεφαλογιάννη, η οποία επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί και εν συνεχεία εξαφανίστηκε. Προφανώς προσβληθήκατε ως έχων τη μύγα», σημείωσε η Πρόεδρος της Βουλής και ο κ. Μεϊμαράκης είπε:

«Καμία μύγα, εγώ συνειδητά απείχα όπως θα απέχω και σήμερα αν δεν πείτε την ώρα λήξης».

«Προσβάλετε τον εαυτό σας και εκτίθεστε όταν μετέρχεστε τέτοια συμπεριφορά», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο κ. Μεϊμαράκης της απάντησε: «Ότι συμπεριφορά θα έχετε, αυτή θα εισπράττετε από εδώ και πέρα». 

 

Διαβάστε επίσης

Kόντρα Κωνσταντοπούλου – Αθανασίου για τις ερωτήσεις στον Ταγματάρχη – ΒΙΝΤΕΟ

H “ανάκριση” της Ραχήλ Μακρή στον Λάμπη Ταγματάρχη – ΒΙΝΤΕΟ

Η παρατήρηση του Μητρόπουλου στην Κωνσταντοπούλου – Η απάντηση της – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ