Κικίλιας: Πρέπει να αλλάξει εικόνα η ΝΔ

«Γι’ αυτούς η διαπραγμάτευση είναι όπως τα μετεωρολογικά δελτία. Σήμερα έτσι, αύριο αλλιώς, μεθαύριο αλλιώς» ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης και συμπλήρωσε:

«Πού φαίνεται ότι υπάρχει σύμπνοια σε μία ελληνική κυβέρνηση, η οποία ζητά και τη στήριξη της αντιπολίτευσης της αξιωματικής, σε μια προσπάθεια να έρθει η συμφωνία, την οποία συμφωνία εγώ θέλω, γιατί έχω τονίσει ειλικρινώς, διαρκώς και σταθερά ότι η εθνική προσπάθεια της χώρας είναι πολύ πάνω από κόμματα και παρατάξεις, και όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει για τον τουρισμό, για την ελεύθερη οικονομία, για τις αποταμιεύσεις του κόσμου, εν μέσω 4 μηνών ύφεσης που έχουν έλθει πλέον επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το να υπογραφεί; Πού δείχνει ότι η κυβέρνηση ομονοεί και ότι αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στη χώρα;».

Ερωτηθείς στη συνέχεια για το τι πρέπει να κάνει η ΝΔ για να ξαναγίνει αξιόπιστη εναλλακτική λύση για την εξουσία ο πρώην υπουργός απάντησε: «Έχω άποψη για την Ν.Δ. την οποία θα θέσω και στη συνδιάσκεψη και στο συνέδριο που θα γίνει μετά, γιατί θα γίνει. Πρέπει να αλλάξει εικόνα η ΝΔ και άλλη αυτοκριτική χρειάζεται, αλλά και άλματα, βήματα μπροστά και θάρρος σε μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και αλλαγές στο κόμμα και στην παράταξη, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο εκπέμπουμε το πολιτικό μας σήμα» και πρόσθεσε:

«Οφείλω όμως να πω ότι είμαι σε άλλη σελίδα από αυτούς οι οποίοι επιμένουν καθημερινά και δημοσίως στα φόρα τα ραδιοφωνικά, τα τηλεοπτικά να θέτουν συγκεκριμένο θέμα. Είναι σαν να καθόμαστε όλοι πάνω σε ένα κλαδί, κάποιοι να το πριονίζουν, να πιστεύουν ότι θα κοπεί, θα πέσει και θα συνεχίσουμε να αιωρούμαστε στο κενό. Είναι αδύνατον κάτι τέτοιο».

Ερωτηθείς για το αν ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος ο βουλευτής της Ν.Δ. απάντησε:

«Σήμερα που μιλάμε δεν μπορώ να σκεφτώ σε πρώτο πλάνο τη Ν.Δ. πάρα μόνο τη χώρα. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να αφιερώσουμε όλες τις δυνάμεις μας στο να υπάρχει συμφωνία, να σωθεί η χώρα, να σωθεί η τουριστική περίοδος που είναι η νούμερο ένα πηγή εσόδων για τη χώρα. Και να δούμε που πάμε τον Σεπτέμβριο με την νέα συμφωνία. Θα υπάρξει και συνδιάσκεψη και συνέδριο.

«Αν κάποιος είναι έντιμος και πολιτικά θαρραλέος και δεν μιλάει κάνοντας δεύτερες και τρίτες σκέψεις ό,τι έχει να πει και να θέσει το θέτει θαρραλέα εκεί που πρέπει να τεθεί και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα πριν από 1,5-2 μήνες. Όποιος έχει νέο αφήγημα για την παράταξη, έχει πρόγραμμα, έχει ιδέες, έχει όραμα ή θεωρεί ότι ο ίδιος είναι ικανός να ηγηθεί… Ο ηγέτης δεν φοβάται, ο ηγέτης βγαίνει μπροστά, δεν κρύβεται πίσω από μισοπολιτικές κουβέντες της τάξης του ότι η παράταξη έχει 20%, πάει στο 15, στο 13% κ.λπ. Μάλιστα θα συμφωνήσω με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει αρχίσει και ενοχλεί το ακροατήριό μας, τους ψηφοφόρους μας, τον εν δυνάμει κόσμο μας αυτή η μόνιμη γκρίνια και μίρλα».

Στο ερώτημα αν θα μπορούσε ο κ. Σαμαράς να κάνει ένα come-back τύπου Σαρκοζί ο κ. Κικίλιας απάντησε:

«Πολλές φορές τα πράγματα δεν κοπιάρονται. Δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει στο μέλλον. Νομίζω όμως ότι είναι δίκαιο και ειλικρινές να αφήσει κανείς έναν ηγέτη να ξέρει ο ίδιος πού και πώς θα διοχετεύσει το πολιτικό του κεφάλαιο. Δηλαδή θα ήταν unfair εγώ να καπελώσω τον οποιονδήποτε, πόσο μάλλον έναν πρώην πρωθυπουργό και νυν αρχηγό της Ν.Δ. στις επόμενες κινήσεις και βήματά του. Αυτό που με ενδιαφέρει και στο οποίο θα τοποθετηθώ και στη συνδιάσκεψη και στο συνέδριο είναι ότι η ΝΔ οφείλει να βρει ξανά αφήγημα και καθαρό σήμα πολιτικό ευκρινές, κατανοητό σε όλους. Να ξέρουμε με ποιους πηγαίνουμε, με ποιους δεν πηγαίνουμε. Διαχωριστικό, καθαρό ρόλο σε σχέση με ότι έχει να κάνει με το οικονομικό πρόγραμμα».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Λοβέρδος: Θέλω και θα είμαι υποψήφιος αρχηγός

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ