Η Κωνσταντοπούλου για τα περί σύγκρουσης με τον Τσίπρα και τον Παππά – ΒΙΝΤΕΟ

Στα δημοσιεύματα που τη θέλουν να έχει «συγκρουστεί» με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, απάντησε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ΕΡΤ.

«Για αυτούς που επιλέγουν να δημιουργούν δήθεν ίντριγκες, σπέκουλες και συγκρούσεις μεταξύ του Πρωθυπουργού και της Προέδρου της Βουλής ή του υπουργού Επικρατείας και της Προέδρου της Βουλής να πω ότι είναι αδιαμφισβήτητη η κοινή αγωνία και επιθυμία να ξανανοίξει η ΕΡΤ. Ευκταίο θα ήταν να λειτουργούσε η ΕΡΤ με μία Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα καταργούσε την προηγούμενη», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και συνέχισε:

«Εκείνο το οποίο προκρίθηκε με ευθύνη από πλευράς του αρμόδιου υπουργού και με πολύ συγκροτημένη νομική συμβουλή, ήταν να επιδιωχθεί κάτι πιο ολοκληρωμένο, μία ολοκληρωμένη πρόταση της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ».

«Είναι λογικό να υπάρχει ανυπομονησία όλων για να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ. Αυτό δεν συρρικνώνει την επιθυμία μας να τοποθετούμαστε, να εξετάζουμε και τις διαδικασίες και τα πρόσωπα και δεν συρρικνώνει και το δικαίωμα, την ευθύνη και την υποχρέωση του καθενός και της καθεμιάς εκεί να τοποθετείται. Και φυσικά εκεί όπου υπάρχει διαφωνία, αυτή η διαφωνία δεν σηματοδοτεί, όπως κάποιοι θα ήθελαν, μία μείζονα σύγκρουση που υποκρύπτει στρατηγικές ή βαθιά ρήγματα», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Το “καρφί” της Κωνσταντοπούλου για τον Μητρόπουλο

Η παρατήρηση του Μητρόπουλου στην Κωνσταντοπούλου – Η απάντηση της – ΒΙΝΤΕΟ

Φίλης: Βρίσκομαι σε δυσχερή θέση… – ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρα Κωνσταντοπούλου – Μητρόπουλου για την ΕΡΤ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ