Κουβέλης: Να βιαστεί η κυβέρνηση

Να βιαστεί η κυβέρνηση και να προχωρήσει το γρηγορότερο σε συμφωνία με τους εταίρους – δανειστές μέσα από τον συγκερασμό των θέσεων των δυο πλευρών, ζητά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, με συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο κ. Κουβέλης προσθέτει ότι είναι επείγουσα η ανάγκη να επανέλθει η χώρα σε κανονικούς ρυθμούς για να ξεκινήσει η ανάπτυξη, ασκεί κριτική για μεγάλης διάρκειας καθυστερήσεις για τη συμφωνία γέφυρα ενώ εκτιμά ότι εφ όσον επιτευχθεί θα έχει δύο στάδια. Το πρώτο τις προσεχείς μέρες, με την ανάληψη από την κυβέρνηση μέτρων για να εκταμιευτεί ένα μέρος από τη δόση των 7,2 δις και το δεύτερο το Φθινόπωρο όπου θα ανοίξουν τα μεγάλα θέματα των εργασικών σχέσεων και του Ασφαλιστικού.

Ο πρόεδρος τη ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από το σύνολο ή τον μέγιστο αριθμό βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ γιατί σε διαφορετική περίπτωση, «βλέπω εξελίξεις», όπως αναφέρει. Σχετικά με τις διαφορετικές απόψεις και τις διαφοροποιήσεις κορυφαίων υπουργών και θεσμικών παραγόντων ο κ. Κουβέλης σημειώνει ότι συνιστούν πρόβλημα στη κυβέρνηση αλλά υποστηρίζει ότι «η ίδια η πραγματικότητα θα διαμορφώσει τις συνθήκες για να ψηφισθεί».

Όσον αφορά στο μέλλον της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης επανέλαβε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος στο επικείμενο Συνέδριο και πώς προωθεί την ανανέωση, παραδέχεται ότι ηττήθηκε βαρύτατα η ΔΗΜΑΡ ως κόμμα όχι όμως το πρόγραμμα και η πολιτική της που παραμένουν επίκαιρα. Επίσης υποστήριξε την ανάγκη ευρύτερων συνεργασιών των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού σε προγραμματική βάση.

 

Διαβάστε επίσης:

Τα “αγκάθια” στις διαπραγματεύσεις για τον ΦΠΑ

Κουβέλης: Δεν δέχτηκα πρόταση ούτε από τον Σαμαρά ούτε από τον Βενιζέλο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ