Λυκούδης: Θα δυσκολευτεί ο Τσίπρας να περάσει τη συμφωνία

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει πρόβλημα εντός του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι ρήξη εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της βουλής και βουλευτής του Ποταμιού  Σπύρος Λυκούδης, σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

“Υποθέτω ότι έρχεται συμφωνία, διότι δεν ξέρω καμία κυβέρνηση στην σύγχρονη Ευρώπη, επομένως ούτε την ελληνική, που να θέλει να οδηγήσει τον εαυτό της κατ’ αρχήν και τη χώρα κατά δεύτερον σε αυτοκτονία. Ακόμα και μια δύσκολη συμφωνία είναι καλύτερη από τη μη συμφωνία.

Θα δυσκολευτεί πολύ με το διαμορφωμένο κλίμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας, αν φέρει μια συμφωνία, να την περάσει, γιατί έχει αυτοεγκλωβιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στα πάρα πολλά που έλεγε πριν από τις εκλογές ή ακόμα και μετά τις εκλογές” τόνισε ο κ. Λυκούδης, μιλώντας στο Βήμα Fm.

“Παρά ταύτα, η εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα υπάρξει τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ευθέως θα ανατρέψει ή θα επιχειρήσει την ανατροπή της κυβέρνησης. Θα υπάρξει πολύ μεγάλη δυσκολία, αλλά ρήξη τέτοιου τύπου, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει. Εκεί αναφέρομαι (σ.σ.: στην Αριστερή Πλατφόρμα). Εκεί (σ.σ.: για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου) δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση. Τις επιμέρους περιπτώσεις βουλευτών, δεν μπορώ να τις ξέρω. Από εκεί και πέρα, είναι μια δύσκολη επόμενη φάση” σημείωσε και πρόσθεσε: “Περισσότερο εκεί θα έχει σχέση με το ποιες επιλογές θα κάνει ο πρωθυπουργός. Ο λαός έχει επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ να τον κυβερνήσει, μαζί με τους ΑΝΕΛ και τον Τσίπρα ως πρωθυπουργό. Εγώ θα ήθελα να τον κυβερνήσει αυτό το σχήμα, παίρνοντας και τα οφέλη της επιτυχούς διακυβέρνησης και το κόστος της αποτυχίας της”.

 

Διαβάστε επίσης

Άδωνις: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ

Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για την ανθρωπιστική κρίση

Μηταράκης: Στο εξωτερικό όλοι φοράμε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ