Σκουρλέτης: Χειρότερη μία συμφωνία που θα κινείται στη λογική των προηγούμενων

«Χειρότερη μια συμφωνία, η οποία θα κινείται στη λογική των προηγούμενων» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας στο ερώτημα αν συμφωνεί με την άποψη ότι μία μέτρια συμφωνία είναι καλύτερη από μη συμφωνία, και συνέχισε λέγοντας:

«Η ίδια η ζωή θα μας δείξει τελικά. Είναι χειρότερη μια συμφωνία, η οποία θα ήταν σε πλήρη συνέχεια των προηγούμενων καταστάσεων από το να πάμε έστω σε μη συμφωνία.

Μια συμφωνία, η οποία θα έλεγε ότι συνεχίζουμε στον δρόμο των ομαδικών απολύσεων, των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, που θα σήμαινε ότι δεν θα είχαμε πάλι ανταλλακτικά και γάζες στα νοσοκομεία, τότε τι θα ήταν, καλή αυτή η συμφωνία;».

Ερωτηθείς για το αν και σε πιο βαθμό προχωράει η αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε:

«Το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει σταλεί για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο -παρότι έχουμε ολοκληρώσει έναν κύκλο διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους, έχουμε έρθει σε επαφή με το Ilo, έχουμε ενσωματώσει παρατηρήσεις- είναι διότι θέλουμε να αποτελέσει μέρος αυτής της πολύ δύσκολης συμφωνίας που τώρα προσπαθούμε να πετύχουμε.

Αν δεν υπάρξει και θέλω να είμαι σαφής, τουλάχιστον από μεριάς μου, μονομερώς θα πρέπει να προχωρήσουμε στην ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, αν δεν υπάρχει μέσα στη συμφωνία, ή συμφωνία για το νομοσχέδιο».

Στην επισήμανση ότι υπάρχουν φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ που λένε ότι είναι καλή η ιδέα για ρήξη, αλλά δεν είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτήν, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε:

«Εγώ δεν θα έλεγα καλή ιδέα ή αν ήταν η καλύτερη ιδέα, θα το επιχειρούσαμε. Υπάρχει μια κατάσταση που το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο και μένει η τελευταία σταγόνα για να καθορίσει τα πολιτικά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της συμφωνίας.

Και αυτό δεν είναι θέμα ενός μέτρου, είναι η ποιοτική βαρύτητα κάθε μέτρου. Υπάρχουν κάποια πράγματα που ακριβώς ανοίγουν μια άλλη οπτική αν δεν τα κάνουμε, θα είναι μεγάλη και η απογοήτευση και τα προβλήματα».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Μηταράκης: Δεν μπορώ να συνδυάσω το όνομά μου με την καταψήφιση μιας συμφωνίας

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ