Μηταράκης: Δεν μπορώ να συνδυάσω το όνομά μου με την καταψήφιση μιας συμφωνίας

«Δεν μπορώ να συνδυάσω το όνομά μου με την καταψήφιση μιας συμφωνίας ενώ προσπαθούμε πέντε χρόνια να κρατήσουμε την Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης» ξεκαθάρισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο βουλευτής και τομεάρχης Ναυτιλίας και Αιγίου της ΝΔ, Νότης Μηταράκης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά με το αν η ΝΔ ψηφίσει ενδεχόμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, ο κ. Μηταράκης απάντησε:

«Δυσκολευόμαστε αυτή τη στιγμή, από το γεγονός ότι δεν έχουμε την παραμικρή εικόνα του τι συζητάται και καλούμαστε να απαντήσουμε σε ένα πολύ δύσκολο ερώτημα χωρίς να ξέρουμε ποια είναι η απάντηση. Βέβαια, από την άλλη, για να είμαστε και δίκαιοι, δεν μπορώ να συνδυάσω το όνομά μου με την καταψήφιση μιας συμφωνίας ενώ προσπαθούμε πέντε χρόνια να κρατήσουμε την Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης. Δεν μπορούμε δηλαδή τελικά, εμείς να είμαστε η αιτία να μην περάσει η συμφωνία».

Ο κ. Μηταράκης, ο οποίος αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, ανέφερε σε ό,τι αφορά το κλίμα που επικρατεί στις ΗΠΑ σχετικά με τη χώρα μας ότι «υπάρχει μια μεγάλη αγωνία για την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και ένα κλίμα, που πιστεύουν ότι μπορεί τελικά να μην επέλθει συμφωνία. Και είναι η πρώτη φορά που το βρίσκω σε διεθνείς επαφές» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, προσθέτοντας ότι:

«Η Αμερική εξακολουθεί να θέλει να υπάρξει συμφωνία και έχουν μεγάλη αγωνία γι’ αυτό».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ