Χουντής: Είμαστε κοντά σε συμφωνία

Την εκτίμησή του ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους πιστωτές μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μερκελ και τον Φρανσουά Ολάντ στη Ρίγα εξέφρασε ο Νίκος Χουντής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Στην τριμερή συνάντηση, που διεξήχθη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρόεδρος της Γαλλίας, όπως δήλωσε ο κ. Χουντής, εξέφρασαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό τη βούλησή τους να βοηθήσουν ώστε να επιτευχθεί συμφωνία.

Σύμφωνα με τον κ. Χουντή, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει χρόνος για περισσότερη καθυστέρηση και όπως είπε, «επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μας, αυτό θα φανεί τις επόμενες ώρες και τις επόμενες ημέρες».

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιουνκερ και με άλλους αρχηγούς κρατών.

Επανέλαβε δε την επιμονή της κυβέρνησης στις «κόκκινες γραμμές» στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό, σημειώνοντας ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν μπορούν να τα ζητούν αυτά, γιατί δεν είναι στην αρμοδιότητά τους να ζητούν από ένα κράτος να του πουν πού θα πάνε οι συντάξεις και οι μισθοί. Σημείωσε ακόμη ότι «η παρατυπία και η εξωθεσμική πειθαρχία που έχει γίνει με το Μνημόνιο, με τη συμμετοχή και την παρουσία του ΔΝΤ, είναι εκεί πού βρίσκεται και το αγκάθι».

Διαβάστε επίσης:

Τα χαμόγελα Τσίπρα – Μέρκελ στη σύνοδο – ΦΩΤΟ

Μπαλάφας σε Λοβέρδο: Το τρίτο μνημόνιο θα το δείτε στον ύπνο σας- ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ