Τσίπρας: Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία – ΒΙΝΤΕΟ

«Εξαιρετικά κρίσιμη» χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους Θεσμούς και τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την επίτευξη μίας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας μετά από μακρές και επίπονες συζητήσεις τόσο πάνω στο πολιτικό όσο και στο τεχνικό επίπεδο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο ΣΕΒ και συνέχισε:

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση όλο το τελευταίο διάστημα έχει δώσει έναν σκληρό αγώνα προκειμένου να πείσει, τόσο τους ηγέτες της Ευρωζώνης, όσο και τους θεσμούς ότι η προηγούμενη κατάσταση δεν ήταν βιώσιμη και ήταν απολύτως αδύνατο κοινωνικά, αλλά και παράλογο οικονομικά, να συνεχιστεί».  

«Κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, ειδικά μετά την 20η Φεβρουαρίου, είχαμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας και ήδη έχουμε καταθέσει στους Θεσμούς ένα αναλυτικό κείμενο εξειδίκευσης τους, που κατά τη γνώμη μας μπορεί να αποτελέσει τη βάση μιας βιώσιμης συμφωνίας», σημείωσε.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «όλους αυτούς τους μήνες έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι εργαζόμαστε με απόλυτη ειλικρίνεια και αφοσίωση για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας».

«Είναι χαρακτηριστικό της ειλικρίνειας και της αφοσίωσής μας σε αυτή τη κατεύθυνση ότι παρά το γεγονός ότι  βρισκόμαστε σε συνθήκες χρηματοδοτικής ασφυξίας έχουμε ανταποκριθεί σε όλες τις εξωτερικές υποχρεώσεις μας», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και επεσήμανε:

«Δε νομίζω ότι όλοι στην Ευρώπη και στους θεσμούς έχουν τη δυνατότητα να ισχυριστούν το ίδιο. Είναι γνωστό εξάλλου ότι υπάρχουν κύκλοι που δεν θα ήθελαν να πάρει σάρκα και οστά αυτή η συμφωνία, έχοντας ενδεχομένως στα συρτάρια τους διχαστικά σχέδια για την πορεία της Ευρώπης. Διατηρώ όμως ακλόνητη την πεποίθηση ότι ήδη στους θεσμούς και στην ευρωζώνη έχουν επικρατήσει συντριπτικά οι σώφρονες φωνές που αντιλαμβάνονται ότι αυτή η συμφωνία δεν αφορά μόνο την Ελλάδα».

«Είμαστε διατεθειμένοι και το έχουμε αποδείξει να προχωρήσουμε σε συμβιβασμούς με τους Ευρωπαίους εταίρους στο βαθμό που με την επιδιωκόμενη συμφωνία, δεν θα δίνεται απλώς μια βραχυπρόθεσμη χρηματοδοτική ανάσα αλλά θα αντιμετωπίζεται μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα το χρηματοδοτικό πρόβλημα του ελληνικού δημοσίου έως ότου βγούμε με ασφάλεια στις αγορές», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

 

Δείτε τα βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Παπαδημούλης: Μετά τη συμφωνία θα αλλάξει η ηγεσία σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Το μήνυμα του Τσίπρα στους μαθητές για τις Πανελλήνιες – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ