Συμφωνία με πλειοψηφία ή κάλπες

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Σαφές μήνυμα εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ αποστέλλει ο πρωθυπουργός, με αφορμή σενάρια που θέλουν τυχόν συμφωνία να περνάει με την ψήφο άλλων κομμάτων, όπως το Ποτάμι ή και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ!

«Τυχόν συμφωνία θα περάσει με την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διαφορετικά θα υπάρξει άμεση προσφυγή στις κάλπες» συνηθίζει να λέει στους συνομιλητές του ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ τονίζει με νόημα:

«Κανένας βουλευτής και στέλεχος της πλειοψηφίας δεν θα ρίξει την κυβέρνηση. Κανένας δεν θα συμβάλει προκειμένου η κυβέρνηση της Αριστεράς να καταστεί παρένθεση, όπως σχεδιάζει ο σκληρός πυρήνας των δανειστών και επιδιώκει η εσωτερική τρόικα».

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να ρίξει όλο το προσωπικό πολιτικό του κεφάλαιο για την υπερψήφιση της συμφωνίας που πιστεύει ότι τελικά θα πετύχει, χωρίς ιδιαίτερες αριθμητικές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Δεν είναι τυχαίο ότι το Σάββατο δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ συναντήθηκε και με τον επικεφαλής της ευρωομάδας Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο Δ. Παπαδημούλης, άλλωστε, με συνέντευξή του χθες, στη Realnews, έδωσε και το στίγμα της επιχειρηματολογίας του Μεγάρου Μαξίμου.

«Πιστεύω ότι κανένας από τους κορυφαίους του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης δεν θα τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Τσίπρα. Δεν θα υπάρξουν στον ΣΥΡΙΖΑ δυνάμεις που θα διευκόλυναν το σενάριο της σύντομης αριστερής παρένθεσης, ρίχνοντας την κυβέρνηση».

Πρωτοβουλίες

Ο Αλ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητεί και πρωτοβουλίες στο εσωτερικό της χώρας, πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγα, την προσεχή Πέμπτη.

Πηγή: real.gr 

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Η Κωνσταντοπούλου δεν κρύβει τη συμπάθεια της για την ΧΑ

Κωνσταντοπούλου: Σχήμα λόγου το σκίσιμο του μνημονίου – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ