Bloomberg: “Κληρώνει” το ελληνικό deal στη σύνοδο κορυφής

Σε πολιτική λύση προσβλέπει ο Αλέξης Τσίπρας καθώς ετοιμάζεται για νέες επαφές στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης 21-22 Μαΐου στη Ρίγα της Λετονίας, σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχων στην Ελλάδα αναφέρει το Bloomberg.

Δεν μπορεί κάποιοι να έχουν στο βάθος του μυαλού τους την ιδέα ότι όσο κυλάει ο χρόνος θα δοκιμάζονται οι αντοχές της ελληνικής πλευράς και θα ξεθωριάζουν οι κόκκινες γραμμές της, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι «αν το έχουν αυτό στο μυαλό τους, καλό είναι να το ξεχάσουν», γιατί, όπως συμπλήρωσε, αυτή η επιλογή θα φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Εξακολουθούν οι πιέσεις και οι εκβιασμοί καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με το Brussels Group το Σαββατοκύριακο και όλη την ερχόμενη εβδομάδα.

«Αυξάνονται οι πιέσεις προς τις ελληνικές αρχές», λένε δυο αναλυτές της JPMorgan Chase Μάλκομ Μπαρ και Ντέιβιντ Μακί. «Οι πιέσεις στη ρευστότητα της γενικής κυβέρνησης, οι πιέσεις στο τραπεζικό σύστημα και το πολιτικό χρονοδιάγραμμα, όλα συγκλίνουν για αποφάσεις στα τέλη Μαϊου, αρχές Ιουνίου. Ο χρόνος τελειώνει»..

 «Πιστεύω πως χρειάζεται απλά ένα τρίτο πακέτο συμφωνίας και δεν διαφαίνεται ακόμα στον ορίζοντας», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος στην ING στη Γερμανία, Κάρστεν Μπρζέσκι, σε συνέντευξη στο Bloomberg Television. «Είτε θα υπάρξει ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, είτε θα υπάρξει Grexit, όπως και να το βλέπει κάποιος. Δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση».

Δείτε επίσης

Ξεκινά το “μαγείρεμα” της τεχνικής συμφωνίας Ελλάδας – δανειστών

Νέο δείπνο κορυφής επιδιώκει ο Α. Τσίπρας στη σύνοδο της ΕΕ

Τσίπρας: Αυτά είναι τα 4 σημεία για μια έντιμη συμφωνία – ΒΙΝΤΕΟ

Telegraph: O ΣΥΡΙΖΑ υποκύπτει σε “αριστερή λιτότητα”

ΝΔ: Μεγάλο Το άγχος του Τσίπρα να πείσει τους δικούς του

Λαφαζάνης: Η Ευρώπη θα είναι ανάπηρη χωρίς την Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ