To Ποτάμι: Αυτή τη φορά ο κακός είναι ο Στουρνάρας

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί το Ποτάμι, με αφορμή τη στάση της προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, επισημαίνοντας ότι αν θέλει να αλλάξει τον κ. Στουρνάρα, να το πει δημοσίως και να μην προχωρά σε πόλεμο παρασκηνίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H κυβέρνηση ανακάλυψε νέο εχθρό. Εσωτερικό βέβαια. Αυτή τη φορά ο «κακός» είναι ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος καταγγέλλεται για υπονόμευση της κυβέρνησης. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αποσιωπούν βέβαια την επιτυχή μέχρι σήμερα προσπάθεια του διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος να κρατήσει ζωντανή τη χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αν ο πραγματικός τους στόχος είναι να αλλάξει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος  θα πρέπει να το πουν δημοσίως και όχι να επιδίδονται σε έναν πόλεμο παρασκηνίου, που φθείρει τον θεσμό και τελικά την ίδια την ελληνική οικονομία.

Η αλλεργία πάντως των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στις ανεξάρτητες αρχές και η ροπή προς το κομματικό κράτος φάνηκε από την πρώτη στιγμή και με τις επιλογές στην Παιδεία αλλά και την Υγεία. Τώρα θέλουν να ελέγξουν προφανώς μέσω κάποιων κομματικών εγκάθετων και την Τράπεζα της Ελλάδος παραβιάζοντας εκτός όλων των άλλων και τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Άλλωστε, όπως διαλαλούν στα τηλεοπτικά παράθυρα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, δεν έχουμε αλλαγή κυβέρνησης αλλά έχουμε αλλαγή καθεστώτος και στα καθεστώτα χωρούν μόνο οι πιστοί στο κόμμα. Όπως ακριβώς συνέβαινε στην Ελλάδα που παρελθόντος αλλά και στα ολοκληρωτικά καθεστώτα που ορισμένοι εξακολουθούν να έχουν στο μυαλό τους».

 

Διαβάστε επίσης:

Οι ευχές του Δένδια στον Σαμαρά μέσω… twitter

Επιτροπή Δεοντολογίας: Προκλητική και απαράδεκτη η συμπεριφορά του Λαγού

Λοβέρδος: Ξυπνήστε επιτέλους – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ