Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου

Η προετοιμασία της κυβέρνησης για τις προγραμματικές δηλώσεις αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου που συνεδριάζει αυτή την ώρα και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί.

Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης θα αρχίσει αύριο, Κυριακή, και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη με ψηφοφορία.

Στις σημερινές συνεδριάσεις είναι στο επίκεντρο η στάση της κυβέρνησης έναντι των δανειστών ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου και στην Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου.

Κυβερνητικό συμβούλιο και Κ.Ο. με το βλέμμα στο Eurogroup

Κατά τις προγραμματικές δηλώσεις η κυβέρνηση, αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά το κυβερνητικό της πρόγραμμα, αλλά και τους άξονες των θέσεών της για την συμφωνία -γέφυρα που προτείνει στους δανειστές.

Η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί σταθερές τις θέσεις της και τον σχεδιασμό της στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, τονίζοντας ότι αρχικός στόχος είναι η συμφωνία σε ένα πρόγραμμα-γέφυρα που θα διασφαλίσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου μέχρι τη σύναψη οριστικής συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους και στη συνέχεια θα κατατεθούν οι οριστικές ελληνικές προτάσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Αθήνα θεωρεί ότι για να φτάσουμε σε επιτυχές αποτέλεσμα και για τις δύο πλευρές, θα πρέπει να δοθεί χρόνος στη διαπραγμάτευση.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο Βαρουφάκης περπατάει στο Σύνταγμα χωρίς αστυνομικούς – ΒΙΝΤΕΟ

Ο σκιτσογράφος του Guardian “αποκαλύπτει” το όνειρο της Μέρκελ για την Ελλάδα

Το tweet του Διαμαντόπουλου για το περιπολικό που έκαψαν άγνωστοι

Οι Γερμανοί συνεχίζουν το “παιχνίδι” των προκλήσεων

BBC: Γιατί ο Βαρουφάκης έκανε αναφορά στους Ναζί στο Βερολίνο – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ