Μαριάς: Δεν θα περάσει ο εκβιασμός του Ντράγκι – ΒΙΝΤΕΟ

Την εκβιαστική πολιτική του Ντράγκι και της παρέας του κατά της Ελλάδας κατήγγειλε ο Νότης Μαριάς σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως επισήμανε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», Καθηγητής Νότης Μαριάς, «σε μια φάση που η ΕΚΤ διαθέτει 60 δις ευρώ το μήνα στο πλαίσιο του προγράμματος πιστωτικής χαλάρωσης, ο Ντράγκι και η παρέα του συνεχίζουν την εκβιαστική πολιτική τους κατά του Ελληνικού λαού».

«Έτσι, ενώ εμείς εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητούμε για τα αμοιβαία κεφάλαια και τη βραχυχρόνια χρηματοδότηση επιχειρήσεων και κυβερνήσεων ο Ντράγκι συνεχίζει την πιστωτική ασφυξία της Ελλάδας».

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής συνέχισε επισημαίνοντας ότι «στις αρχές Φεβρουαρίου ο Ντράγκι παράνομα απέκλεισε τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου από τις πράξεις του Ευρωσυστήματος όπου οι Ελληνικές τράπεζες τα χρησιμοποιούσαν ως εγγύηση για τη χρηματοδότησή τους από την ΕΚΤ. Στη συνέχεια η ΕΚΤ απαγόρευσε στις Ελληνικές τράπεζες να αυξήσουν τις αγορές εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου» και πρόσθεσε:

«Στη Ρίγα ο Ντράγκι προανήγγειλε ότι θα σφίξει τη θηλιά ακόμη περισσότερο γύρω από τις Ελληνικές Τράπεζες. Στόχος του Ντράγκι είναι να αναγκάσει την Ελλάδα να υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών, Δεν θα τα καταφέρει όμως γιατί ο Ελληνικός λαός θα νικήσει και θα πετάξει την τρόικα έξω από την πατρίδα μας».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Μαριάς: Ο Μοσκοβισί ρίχνει το “μπαλάκι” στην κυβέρνηση

Μαριάς: Εδώ και τώρα έλεγχος των λόμπι σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Παρέμβαση της ΕΕ για το Μετρό Θεσσαλονίκης μετά από ερώτηση του Μαριά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ