Σακελλαρίδης: Θέλουμε να πιστοποιηθεί η πρόοδος στο Eurogroup

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μίλησε για το Eurogroup, το ενδεχόμενο Plan Β, τον ΈΝΦΙΑ, τη δόση του ΔΝΤ, αλλά και όλα τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Χθες στο κυβερνητικό συμβούλιο στην ουσία επαναδιατυπώθηκε και επιβεβαιώθηκε η θέση της ελληνικής κυβέρνησης και η προσπάθειά της έτσι ώστε να υπάρχει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων οι οποίες λαμβάνουν χώρα. Σε λίγη ώρα ξεκινά το Eurogroup στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να καταγραφεί να πιστοποιηθεί η σημαντική πρόοδος η οποία έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις στο τελευταία χρονικό διάστημα στο Brussels Group».

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει υπόψη της κάποιο plan B σε περίπτωση που δεν υπάρχει θετική κατάληξη στο σημερινό Eurogroup ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε κατηγορηματικά: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν εξετάζει κάποιο σχέδιο Β, κάποιο plan B από τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση κι ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνει χώρα η διαπραγμάτευση είναι ένας ενιαίος τρόπος και μία ενιαία διαδικασία. Σήμερα δεν τελειώνει τίποτα, αυτό το γνωρίζουμε όλοι, υπάρχει ακόμα δρόμος ο οποίος πρέπει να γίνει έτσι ώστε να καταλήξουμε να φτάσουμε σε μία τελική συμφωνία».

Σχετικά με το αν θα πληρώσει η Ελλάδα την αυριανή δόση στο ΔΝΤ ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει την ευθύνη να καλύπτει τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της προς το εξωτερικό, αλλά και προς το εσωτερικό όταν αυτές αφορούν τις γνωστές δαπάνες είτε για μισθούς, είτε για συντάξεις, είτε δαπάνες για την εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου».

Σχετικά με το ποια θα είναι η αντίδραση της κυβέρνησης στην περίπτωση που δεν προκύψει κάποιο θετικό δείγμα προόδου κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup ο κ. Σακελλαρίδης επεσήμανε: «Εμείς από τη δική μας την πλευρά, όπως και σε κάθε κορυφαία συνάντηση, είτε είναι σύνοδος κορυφής, είτε είναι Eurogroup πηγαίνουμε με μία στρατηγική η οποία αποτελεί συνέχεια όλης αυτής της στρατηγικής την οποία ακολουθούμε έτσι ώστε να έχουμε ένα ευτυχές αποτέλεσμα».

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Θα σας έλεγα να μην προδικάζουμε τι θα συμβεί με τον ΕΝΦΙΑ για το 2015. Αλλωστε και ο πρωθυπουργός είχε θέσει αυτό το ζήτημα σε συνάρτηση με το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015, όμως σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών κινείται με έναν τέτοιο τρόπο έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση να ελαφρύνει τα βάρη προς τα νοικοκυριά από τον ΕΝΦΙΑ ο οποίος σε κάθε περίπτωση αποτελεί τον πιο άδικο χώρο που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια».

Σε λίγο τα βίντεο…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ