Φίλης: Έχουμε κάνει όλες τις δυνατές υποχωρήσεις

«Επιδιώκουμε να υπάρξει πρόοδος των διαπραγματεύσεων και να καταγραφεί στη συνεδρίαση του Eurogroup ώστε να απελευθερωθεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Αναλόγως θα καθορίσει και η ελληνική πλευρά τη στάση της σχετικά με την αποπληρωμή των δόσεων του δανείου», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

Ο κ. Φίλης δηλώνει ότι η ελληνική πλευρά έχει κάνει όλες τις δυνατές υποχωρήσεις, στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχει λάβει, και υπογραμμίζει ότι σε αυτή την σκληρή διαπραγμάτευση είναι αναγκαία η αυτονόητη υποστήριξη από θεσμικούς παράγοντες, όπως ο Διοικητής της ΤτΕ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και στην μεγάλη συμφωνία που πρέπει να υπάρξει για την ανάπτυξη και τη ρύθμιση του χρέους και τονίζει ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί φέτα-φέτα τις περιβόητες προϋποθέσεις που θέτουν οι δανειστές, δημιουργώντας μάλιστα την εντύπωση ότι το σχέδιο τους είναι να πάρουν χωρίς να δώσουν».

Αναλυτικά η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Επιδιώκουμε να υπάρξει πρόοδος των διαπραγματεύσεων και να καταγραφεί στην συνεδρίαση του Eurogroup ώστε να απελευθερωθεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Αναλόγως θα καθορίσει και η ελληνική πλευρά τη στάση της σχετικά με την αποπληρωμή δόσεων του δανείου.

Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει κάνει όλες τις δυνατές υποχωρήσεις, μέσα στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής του Ιανουαρίου, που είναι συμβιβασμός εντός του ευρώ χωρίς λιτότητα. Σ΄ αυτήν την κατεύθυνση είναι και οι τέσσερις κόκκινες γραμμές που έχει θέση η Κυβέρνηση (ασφαλιστικό, εργασιακό, φορολογικό και αποκρατικοποιήσεις).

Σ΄ αυτή τη μάχη της διαπραγμάτευσης που δίνει η κυβέρνηση είναι αναγκαία η αυτονόητη υποστήριξη από θεσμικούς παράγοντες, όπως ο Διοικητής της ΤτΕ. Πολύ περισσότερο που η ελληνική κυβέρνηση έχει κατορθώσει να επανατοποθετήσει το ελληνικό θέμα καθιστώντας το πρόβλημα της διεθνούς οικονομίας και προκαλώντας τη στήριξη κυβερνήσεων εντός και εκτός της ευρωζώνης.

Η οποιαδήποτε συμφωνία για επιμέρους ζητήματα επιδιώκουμε να ενταχθεί στη μεγάλη συμφωνία για την ανάπτυξη και ρύθμιση του χρέους. Συνεπώς η Ελληνική Κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί φέτα-φέτα τις περιβόητες προϋποθέσεις που θέτουν οι δανειστές, δημιουργώντας μάλιστα την εντύπωση ότι το σχέδιο τους είναι να πάρουν χωρίς να δώσουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση Realnews: Έντιμο συμβιβασμό ζητά το 71,9% των πολιτών

Οι μαύρες λίστες της μίζας

Κωνσταντοπούλου: Όσο οι λαοί αγωνίζονται μπορούν να ελπίζουν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ