Κοτζιάς: Η Ελλάδα πορεύεται με αξιοπρέπεια στη διαπραγμάτευση

«Η ενεργός συμμετοχή της Ελλάδας στο διάλογο για τη βελτίωση και την εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εγγύηση για ένα καλύτερο και δικαιότερο μέλλον για όλους τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους πολίτες, σε μία Ευρώπη ειρήνης, σταθερότητας, ευημερίας και ανθρωπιάς» τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε μήνυμά του για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, 65 χρόνια μετά από τον θεμέλιο λίθο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και την ιστορική Διακήρυξη του Robert Schuman.

Ανατρέχοντας στα βήματα που έχει κάνει μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις κατά καιρούς δυσκολίες, ο κ. Κοτζιάς επισημαίνει ότι «η τωρινή συγκυρία επιβάλλει να αναλογιστούμε τη θέση και το ρόλο της Ευρώπης και της Ελλάδας σε αυτήν, σ’ έναν κόσμο που ταλανίζεται από την οικονομική αστάθεια αλλά και μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις».

«Η Ελλάδα» όπως σημειώνει «βίωσε με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο την κρίση στην Ευρωζώνη, η οποία έπληξε το βιοτικό επίπεδο εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών. Ωστόσο, πορεύεται με ευθύνη και αξιοπρέπεια στη διαπραγμάτευση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την εξεύρεση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης που θα εξασφαλίσει την έξοδο από την οικονομική κρίση και ένα καλύτερο μέλλον στους πολίτες της».

«Η Ελλάδα» προσθέτει ο υπουργός Εξωτερικών «αναπτύσσει πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική, με απόλυτη προσήλωση στο διεθνές δίκαιο, συμβάλλοντας ουσιαστικά τόσο στην αντιμετώπιση των οξύτατων κρίσεων που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο κόσμος, όσο και στην ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας».

Παράλληλα η χώρα μας, τονίζει ο κ. Κοτζιάς «παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, θεμέλιο του οποίου είναι ο διάλογος, η διαβούλευση και ο έντιμος συμβιβασμός, καθώς και στις κοινές ευρωπαϊκές αξίες της θεσμικής ισοτιμίας, της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Μητρόπουλος για την αποκάλυψη της εφημερίδας “Αγορά” – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ρωμανιάς για την αποκάλυψη της εφημερίδας “Αγορά” – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ