Επίθεση Βενιζέλου στον Τσίπρα: Ύφος πολλών καρδιναλίων

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για “καρδιναλιακό ύφος” του Πρωθυπουργού αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Κακώς έχει μια αίσθηση κριτού των πάντων. Κριτής της Οικουμένης είναι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας δεν είναι ο κ. Τσίπρας, ακόμη και όταν μιλάει με ύφος πολλών καρδιναλίων. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας είναι και Πάπας. Είναι ούτως ή άλλως πάνω από τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Άρα να σέβεται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να μην έχει αίσθηση ανευθύνου και ασυλίας για τις τρέχουσες ευθύνες του”.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δήλωσε: “Κύριοι βουλευτές της συγκυβέρνησης δεν έχετε όλα τα δεδομένα. Πολλοί από εσάς αγωνίζεστε καλόπιστα, αλλά για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη”.

“Υπάρχει ένας πανικός λόγω του Eurogroup της Δευτέρας” ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. “Ήταν αποκαλυπτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το βέλτιστο είπε θα είναι μια θετική δήλωση στο Eurogroup τη Δευτέρα. Γιατί;  Για να μην μεταβάλλει επι τα χείρω τους όρους η ΕΚΤ σε σχέση με τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών. Όχι να αυξήσει το όριο των εντόκων γραμματίων. Να μην μειώσει την απόδοση των ενεχύρων των ελληνικών τραπεζών και δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα με την ρευστότητα. Δυστυχώς. Γιατί δεν κάνατε αυτά που έπρεπε να κάνετε τον Φεβρουάριο; Γιατί δε συνεχίσατε στο πλαίσιο που βρήκατε ώστε 28 Φεβρουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η επι της ουσίας συζήτηση και να έχουμε βγει από την κατάσταση του μνημονίου και να έχουμε πάει στην προληπτική πιστωτική γραμμή;” πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας τους ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: “Το δε χειρότερο είναι ότι ο κ. Τσίπρας σήμερα υπονόμευσε όλη την επιχειρηματολογία του διεθνώς αλλά και την ιστορία της χώρας. Γιατί λέει υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας. Εαν δε συμφωνήσουν μαζί μας θα σκοτώσουν τη δημοκρατία. Ναι άλλα του έχω πει πολλές φορές είναι αντιστρέψιμο το επιχείρημα, μπορεί και αυτοί να επικαλούνται τις βρετανικές εκλογές, τις φινλανδικές εκλογές, τις ισπανικές εκλογές και εκλογές σε άλλες 27 χώρες, σε άλλες 18 χώρες της ευρωζώνης”.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι “αρχίζει η επιχείρηση εξοικείωσης της κοινής γνώμης με την φοροεπιδρομή” και κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη από τον Έλληνα πολίτη καθώς όπως είπε τον παραπλάνησε συνειδητά”.

Απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό και αφού τον κατηγόρησε ότι υπονομεύει τη χώρα ανέφερε: “Καλώ προσωπικά τον κ. Τσίπρα να έρθει στη Βουλή με γνήσιους όρους κοινοβουλευτικού διαλόγου, όχι όπως ήρθε σήμερα, εικονικά”.

Δείτε τα βίντεο με όλη την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή

  

 

 Διαβάστε επίσης

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος “στον ενικό” με τον Νίκο Χατζηνικολάου – Δηλώστε συμμετοχή

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ