Ο Δραγασάκης στον Guardian: Ορατή μια συμφωνία

Αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές εμφανίστηκε ο Γιάννης Δραγασάκης. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας στον Guardian δήλωσε πως έχει βρεθεί “κοινό έδαφος” που επιτρέπει στις δύο πλευρές να φτάσουν σε συμφωνία.

Μεταξύ άλλων εξέφρασε την ελπίδα του ότι το Eurogroup της 11ης Μαίου θα καταγράψει την σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί. “Ελπίζω την Δευτέρα πως θα υπάρξει μια ένδειξη προόδου και ότι θα γίνει ορατή μια συμφωνία” δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Oι συζητήσεις μέχρι τώρα έχουν δείξει πως υπάρχει κοινό έδαφος στις αλλαγές και στα πολιτικά μέτρα και ως εκ τούτου πιστεύω πως μια συμφωνία είναι εφικτή και προς το συμφέρον όλων”.

Το δημοσίευμα του Guardian

Ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει ανακούφιση της χώρας από το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει. “Απαιτείται συνεργασία από όλες τις πλευρές για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας” υποστήριξε.

Σημείωσε τέλος πως δεν υπάρχει ως επιλογή η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη. “Δεν έχουμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη και δεν αποτελεί επιλογή ούτε για την κυβέρνηση ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε εντολή για μια βιώσιμη λύση εντός της ευρωζώνης» δήλωσε χαρακτηριστικά στη βρετανική εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης

Το “πείραγμα” του Μοσκοβισί στον Βαρουφάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Νίκος Χατζηνικολάου: Μια μέτρια συμφωνία είναι καλύτερη από το να μην υπάρξει συμφωνία – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ