Τι συζήτησε ο Πρωθυπουργός με τον Πούτιν

Όλο το πλαίσιο των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας συζήτησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε «στην ενεργειακή συνεργασία». Ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και για την επικείμενη συμμετοχή του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Αγ. Πετρούπολη στις 18-20 Ιουνίου 2015.

«Στο πλαίσιο αυτό, επιβεβαιώθηκε η βούληση των δύο πλευρών να προχωρήσουν όλα όσα συμφωνήθηκαν στην προηγούμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Μόσχα για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας», αναφέρει η ανακοίνωση. 

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης για συμμετοχή -με εταιρεία του δημοσίου- στον φορέα κατασκευής του ελληνικού αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα», υπογραμμίζει η ανακοίνωση και συμπληρώνει:

«Ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε την πρόθεση του να στηρίξει ένα σχέδιο χρηματοδότησης προς την Ελληνική εταιρεία κατασκευής του αγωγού, που μπορεί να αξιοποιηθεί σε ενεργειακές και αναπτυξιακές επενδύσεις και να εξοφληθεί ενδεχομένως από τα κέρδη της εταιρείας από τη λειτουργία του».

 

Διαβάστε επίσης:

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Πούτιν – ΤΩΡΑ

Ο διάλογος του Πρωθυπουργού με τις καθαρίστριες – ΒΙΝΤΕΟ

 Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τις καθαρίστριες – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ