Συνάντηση Κουρουμπλή για τα προβλήματα της Υγείας στη Στερεά Ελλάδα

Σε μια πλήρη καταγραφή των θεμάτων με τις δομές υγείας σε επίπεδο Περιφέρειας προχώρησε το κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, σε μια ευρύτατη συνάντηση φορέων στη Χαλκίδα.

Στο κλιμάκιο μετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανδρέας Ξανθός, όπως επίσης και ο επικεφαλής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκπρόσωποι ιατρικών συλλόγων από την Περιφέρεια, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων και φορέων, όπως επίσης οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης έθεσαν τα κατ’ εξοχήν θέματα υγείας που κυριαρχούν σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα.

Η έλλειψη ιατρικού δυναμικού στις νοσηλευτικές μονάδες, ορισμένες από τις οποίες βρίσκονται κυριολεκτικά στο όριο, οι απλήρωτες εφημερίες σε γιατρούς αλλά και συνολικότερα σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, όπως επίσης και τα θέματα που έχουν σχέση με τις προμήθειες των νοσοκομείων ήταν από τα κατ’ εξοχήν θέματα τα οποία κυριάρχησαν από την πλευρά όσων βρέθηκαν στη συγκεκριμένη συνάντηση.

Ανάμεσα στα θέματα τα οποία τέθηκαν ήταν και εκείνο του νοσοκομείου της Χαλκίδας που χρόνια τώρα περιμένει να εξελιχθούν οι εργασίες για τις οποίες χρειάζονται επιπλέον 50 εκατομμύρια ευρώ.

Τόσο ο υπουργός Υγείας, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός, επανέλαβαν τις προτεραιότητες τις οποίες έχει θέσει το υπουργείο Υγείας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους επικουρικούς γιατρούς, τους ανασφάλιστους και γενικότερα τις προτεραιότητες στο σύστημα της υγείας.

Το υπουργικό κλιμάκιο είχε επίσης συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη με παρόντες τους περιφερειακούς συμβούλους.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας για τα κρίσιμα θέματα που υπάρχουν στην περιοχή δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Ενημέρωσε ακόμη τον υπουργό Υγείας για την πρόθεση της Περιφέρειας να παρέχει κίνητρα σε επικουρικούς γιατρούς που θα υπηρετούν στις άγονες και προβληματικές περιοχές. Μάλιστα προσδιόρισε ότι αυτά τα κίνητρα θα είναι με το ποσό των 400 ευρώ τον μήνα για όλη τη διάρκεια της σύμβασης ή της θητείας τους, με ανώτατο διάστημα την τριετία.

Ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας για τις ελλείψεις που υπάρχουν στη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, αναγνώρισε υπεράνθρωπες προσπάθειες στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, τόνισε όμως ότι είναι επιτακτική ανάγκη η στελέχωσή τους.

Ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να μελετήσει το σύνολο των θεμάτων και να απαντήσει μετά από λεπτομερή ανάλυσή τους.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση σε τρία σημεία για φθηνότερα φάρμακα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ