Σακελλαρίδης: Μπορούμε να φτάσουμε σε γενικότερη συμφωνία και μέσα στο Μάιο – ΒΙΝΤΕΟ

Την αισιοδοξία του για την επίτευξη μιας γενικότερης συμφωνίας με τους δανειστές ακόμα και στα τέλη Μάιου εξέφρασε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη γενική γραμματεία τύπου.

«Μπορεί και μέχρι το τέλος του Μάη ή μέσα στον Ιούνιο να φτάσουμε σε μια γενικότερη συμφωνία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημείωσε ότι έχει καταγραφεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις διευκρινίζοντας πως αυτό που έγινε το Σάββατο δεν αποτελεί εμπλοκή.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Eurogroup ως επικεφαλής της πολιτικής ομάδας για τη διαπραγμάτευση.

«Ο κ. Βαρουφάκης τυγχάνει της απόλυτης εκτίμησης της ελληνικής κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, προσωπικά, και προφανώς στο Eurogroup θα είναι ο υπουργός οικονομικών», είπε ο κ. Σακελλαρίδης.

Ακόμη, έκανε λόγο για «συνιστώσες» από την πλευρά των πιστωτών και κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση δεν προσέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με δογματισμό.

«Η οποιαδήποτε πρόοδος γίνεται μπορεί να αποτελέσει το διαβατήριο για τη χαλάρωση της πολιτικής που ακολουθείται», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση περιμένει το συντομότερο δυνατό την παροχή της ρευστότητας προς την ελληνική οικονομία καθώς η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση, σε αντίθεση με τους πιστωτές.

Για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ο κ. Σακελλαρίδης εξήγησε πως οι εμφανίσεις του Πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο μέσα σε ελάχιστους μήνες είναι περισσότερες από αυτές του Αντώνη Σαμαρά και προανήγγειλε μεγαλύτερη συχνότητα στις παρουσίες του κ. Τσίπρα στη Βουλή με την καθιέρωση της ώρας του Πρωθυπουργού.

Τέλος, σημείωσε ότι οι «κόκκινες γραμμές» που θέτει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση ισχύουν και για τον Φλεβάρη και για τον Μάη ενώ διεμήνυσε πως η συμφωνία, η οποία θα έρθει, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να περάσει από την κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή.

Δείτε τα βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Ο Αλέξης Τσίπρας είδε τη “Μεγάλη Χίμαιρα” – ΦΩΤΟ

Σακελλαρίδης: Επικεφαλής στο Eurogroup ο Βαρουφάκης – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ