Ο πατέρας του Βαρουφάκη ξεσπά: Ο Γιάνης είναι άξιος γι’ αυτό και τον χτυπούν

«Είναι άξιος, αξιοπρεπής και λέει την αλήθεια. Ζητάει αυτό που πρέπει και δεν κάνει πίσω. Θα παλεύει μέχρι να κερδίσει το ελάχιστο» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο πατέρας του υπουργού Οικονομικών, Γιώργος Βαρουφάκης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο πατέρας του Γιάνη λέει ότι ο γιος του είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους υπουργούς, ασυνήθιστος για τους Ευρωπαίους και αγωνιστής, γι’ αυτό και τον χτυπούν.

Για τον πατέρα του, ο υπουργός Οικονομικών είναι αυτός που έκανε περήφανο τον ελληνικό λαό.

Στο ερώτημα αν πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός του έχει φερθεί καλά ή με την επιλογή Τσακαλώτου του τράβηξε το χαλί, ο Γιώργος Βαρουφάκης απαντά:

«Κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα ότι άνοιξε τον κύκλο και έβαλε κι άλλους.

Εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ δεμένος με τον Γιάνη» και σημειώνει:

«Είμαι σίγουρος ότι ο Τσίπρας στηρίζει τον γιο μου και φυσικά δεν θέλει να τον αδειάσει. Κοιτάξτε, πρωθυπουργός είναι και θα μπορούσε να διώξει τον Γιάνη, αντί να προσθέσει έναν ακόμη, τον Τσακαλώτο, στην ομάδα, κι όμως δεν το έκανε».

«Εγώ δεν ακούω τίποτα. Η κόρη μου αρρωσταίνει με όλα αυτά που του σέρνουν» είναι η πρώτη αντίδραση του Γιώργου Βαρουφάκη στο ερώτημα πώς αισθάνεται όταν οι ξένοι αποκαλούν τον Γιάνη ερασιτέχνη, ή τζογαδόρο, ιδιαίτερα όταν αυτοί οι χαρακτηρισμοί ακούγονται στο Eurogroup.

«Λένε κι άλλα ακόμη, ότι είναι πάμπλουτος ή ότι εγώ, ο πατέρας του, είμαι βιομήχανος. Εγώ πιστεύω στον γιο μου, και πιστεύω επίσης ότι αυτή την αλλαγή που έκανε ο πρωθυπουργός, την έκανε για να ενισχύσει την ομάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα μήπως ο Γιάνης είναι πιο εριστικός από όσο πρέπει, και προκαλεί ο ίδιος με τη συμπεριφορά του, ο πατέρας του λέει:

«Ισως έχει το κακό ότι σου λέει την αλήθεια. Με λιτότητα δεν θα λύσουμε το πρόβλημα και επιτέλους δεν μπορούμε να υπογράφουμε τα πάντα. Οι προηγούμενοι που κυβερνούσαν έλεγαν… πάμε για να διαπραγματευτούμε με την τρόικα».

Και συμπληρώνει; «Μα υπάρχει διαπραγμάτευση που να μη λες και ένα όχι; Να μη κάνεις και μια πρόταση; Αυτοί πήγαιναν και υπέγραφαν. Ο Γιάνης είναι τελείως διαφορετικός.

Αυτή η κυβέρνηση είναι τελείως διαφορετική. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, οι λαοί όμως, τον εκτιμούν πολύ.

Πάντως και στο επίπεδο των ηγετών, τον δέχτηκε στο σπίτι του ο υπουργός των Οικονομικών της Αγγλίας, ο Ολάντ τον εκτιμά και μια κοπέλα που εγώ την θαύμαζα, μου την έφαγε… η Κριστίν Λαγκάρντ, τον εκτιμά και αυτή. Ετσι του λέω και γελάει: μία θαύμαζα και εγώ και μου την έφαγε ο γιος μου!».

 «Θέλουν να τον υποτιμήσουν» είναι η απάντηση του Γιώργου Βαρουφάκη στο ερώτημα γιατί έχει δημιουργηθεί αυτή η εικόνα για τον γιο του. Και προσθέτει:

 «Θέλουν να τον υποβιβάσουν. Γιατί είναι άξιος. Δεν τους πάει… δεν τους ταιριάζει. Για αυτό τον χτυπούν. Είναι η πρώτη φορά που ανέβηκε το γόητρο και η αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Μόνον τώρα».

ΠΗΓΗ: Έθνος

Διαβάστε επίσης:

Ο νεαρός που άκουσε όσα είπε ο Βαρουφάκης στο επεισόδιο στη Βαλτετσίου – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ