Σε δημόσια διαβούλευση η υπουργική απόφαση για τους ανασφάλιστους

Αναρτήθηκε στο opengov.gr για δημόσια διαβούλευση  το σχέδιο  της  Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) με θέμα  «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, με την παραπάνω ΚΥΑ προωθείται ένα σύστημα χορήγησης Βιβλιαρίων Υγείας Ανασφάλιστων (ΒΥΑ) σε όλους τους ανασφάλιστους, χωρίς εισοδηματικό κριτήριο. Με το ΒΥΑ όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας.  

“Θεσπίζεται ένα νέο σύστημα με το οποίο οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά (των οποίων ο αριθμός μειώνεται) θα κατατίθενται στα ΚΕΠ. Από τα ΚΕΠ θα προμηθεύονται οι δικαιούχοι και το Βιβλιάριο Υγείας Ανασφάλιστου.  

Στην κατηγορία των δικαιούχων εντάσσονται κατηγορίες πληθυσμού που είτε αποκλείονταν από το Σύστημα Υγείας είτε αντιμετώπιζαν προβλήματα προσβασιμότητας.

Παράλληλα, εντείνονται οι προσπάθειες για στελέχωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας έτσι ώστε αφενός η νέα ρύθμιση να είναι άμεσα υλοποιήσιμη και  χωρίς να προκαλεί χρόνους αναμονής και αφετέρου προκειμένου το κόστος το οποίο θα συνεπάγεται η αυξημένη ζήτηση να απορροφηθεί από τον ευρύτερο σχεδιασμό μας για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας”, αναφέρεται.

Την Δευτέρα 4 Μαΐου, στις 4 το απόγευμα, οι αναπληρωτές υπουργοί Υγείας (Α. Ξανθός), Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Δ. Στρατούλης), Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Θ. Φωτίου) και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Γ. Κατρούγκαλος) θα πραγματοποιήσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Υγείας.

 

Δείτε εδώ το σχέδιο της ΚΥΑ

 

 

Διαβάστε επίσης

Αυτό είναι το σχέδιο για τα αναδρομικά των ενστόλων

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ