Υποδέχθηκε πολίτες ο Γιάννης Πανούσης

Την 1η Ανοικτή Επικοινωνία με τους πολίτες εγκαινίασε η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου συναντήθηκε με πολίτες, που εξέθεσαν και συζήτησαν θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόσο προσωπικά –αλλά όχι πελατειακά-, όσο και ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Αρχικά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, υποδέχθηκε τους πολίτες στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» και τους εξήγησε ότι η πρωτοβουλία του Υπουργείου, που δεν υποκαθιστά τις υπάρχουσες δυνατότητες επικοινωνίας των πολιτών με την Ελληνική Αστυνομία, επιδιώκει το άνοιγμα στην κοινωνία, στη βάση της ειλικρίνειας. Επίσης, τους διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα εξετάσει με προσοχή τα θέματα που θα του εκτεθούν, στα οποία θα απαντήσει και γραπτά.

Εν συνεχεία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Τάσος Μαυρόπουλος και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αν. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Μαστρογιάννης είχαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους πολίτες, προκειμένου να ακούσουν τα προβλήματα, τις επισημάνσεις και τις προτάσεις τους. Ενδεικτικά, οι πολίτες έθεσαν ζητήματα που αφορούσαν σε αστυνόμευση περιοχών, πυρόσβεση, κατεστραμμένες περιουσίες, νέες δραστηριότητες της Αστυνομίας, παραχώρηση χρήσης εγκαταστάσεων και κτιρίων της Αστυνομίας για κοινωνικούς λόγους κ.λ.π.

«Κάνουμε άνοιγμα στην κοινωνία. Θέλουμε να σταθούμε δίπλα στον πολίτη και τα προβλήματά του. Αν δεν πιάσουμε τον παλμό της κοινωνίας, κινδυνεύουμε να γίνουμε γραφειοκράτες. Η πρωτοβουλία μας δεν είναι ούτε συγκυριακή, ούτε επικοινωνιακή. Εντάσσεται στο πλαίσιο οικοδόμησης μιας νέας σχέσης με τον πολίτη και συμφιλίωσης Αστυνομίας και κοινωνίας», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γ. Πανούσης.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Η αστυνομία αντανακλά το επίπεδο της δημοκρατίας – ΒΙΝΤΕΟ

Πανούσης: Κάποιοι πιστεύουν πως ουρλιάζοντας γίνονται αριστεροί – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ