WSJ: Η Αριστερά στην Ελλάδα ενάντια σε όλο τον κόσμο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ως προδότη οιονδήποτε διαφωνεί με την οικονομική του πολιτική», αναφέρει η Wall Street Journal στον υπότιτλο του δημοσιεύματος «Η Αριστερά στην Ελλάδα ενάντια σε όλο τον κόσμο» στην έντυπη έκδοση της που κυκλοφορεί την Πέμπτη.

Το δημοσίευμα με φωτογραφία του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που υπογράφει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Τάκης Μίχας, περιλαμβάνει ανάλυση-εκτίμηση της συνέντευξης που έδωσε ο Έλληνας Υπουργός και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας στο περιοδικό Crash. Βασικό στοιχείο του δημοσιεύματος η διγλωσσία της κυβέρνησης και η ρητορική με την οποία προσεγγίζει το θέμα των διαπραγματεύσεων σε σχέση με το πώς παρουσιάζεται στο εσωτερικό της χώρας και η ζημιά που προκαλείται.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δηλώνει ότι «η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μάχη ζωής ή θανάτου ενάντια σε νεοαποικιακά ξένα κέντρα και δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία μαζί τους εάν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να απειλήσει πραγματικά τα βασικά οικονομικά, πολιτικά και γεωστρατηγικά τους συμφέροντα» αναφέρει στην εισαγωγή του ο Τάκης Μίχας υπογραμμίζοντας ότι «Αυτή η ρητορική ωστόσο δεν είναι ασυνήθιστη στην Ελλάδα και εξηγεί γιατί η χώρα δυσκολεύεται να προχωρήσει στην λύση των οικονομικών της προβλημάτων».

«Από την πρώτη κιόλας μέρα στην εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί επανειλημμένα να θέσει την πολιτική συζήτηση στην Ελλάδα σε ένα πλαίσιο σύγκρουσης μεταξύ “ξένων κέντρων” εξουσίας και της “πατρίδας” και όχι ως μια σύγκρουση μεταξύ διαφορετικών κοσμοθεωριών ή οικονομικών φιλοσοφιών», συνεχίζει ο Τ. Μίχας.

Δείτε περισσότερα στο enikonomia.gr

Δείτε επίσης

WSJ: Οι δανειστές φοβούνται περισσότερο τις αντιστάσεις παρά τον Βαρουφάκη

Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ: Στάση πληρωμών στους τοκογλύφους

Αριστερά χωρίς Αριστερά δεν γίνεται…

Ακούγοντας τον κ.Τσίπρα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ