Νέα δημοσκόπηση – Δείτε ποια είναι η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Προβάδισμα 14,5 % του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει νέα δημοσκόπηση της GPO για το MEGA.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 36,5 % και η Νέα Δημοκρατία το 22%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 6,5%, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5% και το ΠΑΣΟΚ με 4,0%.

 Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται συγκεντρώνοντας 63,9% σε θετικές γνώμες. Ακολουθεί ο Πάνος Καμμένος με 41%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 39%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 32,5%, ο Αντώνης Σαμαράς με 28,1% και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 20,1%. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της GPO, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος συγκεντρώνει το 11%.

Τα ευρήματα για τη διαπραγμάτευση

Το 58,3%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO, συμφωνεί με τη στρατηγική που ακολουθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους ενώ το 39,8% διαφωνεί.

Επίσης, το 78,1% πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και το 17,9% πιστεύει ότι πρέπει να οδηγηθούμε σε ρήξη.

Λένε “όχι” σε εκλογές

Στην ερώτηση «σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας πιστεύετε ότι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε νέες βουλευτικές εκλογές» το 72,2% απάντησε αρνητικά και το 26,3% θετικά.

Στην ερώτηση «εάν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της πιστεύετε ότι αυτή πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα για να την εγκρίνει ο ελληνικός λαός» το 37% απάντησε θετικά και το 61,9% αρνητικά. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO, στην ερώτηση «πιστεύετε ότι υπάρχει κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη» το 49,4% απάντησε «ναι» και το 48,9% «όχι».

Επίσης, το 75,6% πιστεύει ότι η χώρα μας πρέπει να μείνει πάση θυσία στην Ευρωζώνη.

Σε ότι αφορά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 66,2% απάντησε ότι η χώρα μας πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και το 31,4% απάντησε αρνητικά.

Σε ερώτηση για τον υπουργό Οικονομικών το 50% απάντησε ότι έχει θετική άποψη για τον Γιάνη Βαρουφάκη και το 48,2% αρνητική.

Επίσης, το 43,1% θετική άποψη για την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και το 53,8% αρνητική.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ορίστηκε η “ώρα του Πρωθυπουργού” στη Βουλή

Σαμαράς: Να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή προοπτική

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ