Δραγασάκης: Αν βρεθούμε σε αδιέξοδο υπάρχει η λύση της προσφυγής στο λαό

Την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία πρότεινε ο Γιάννης Δραγασάκης ως λύση σε περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση βρεθεί σε αδιέξοδο κατά τη διαπραγμάτευση, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Προέχουν οι ανάγκες των πολλών. Αν η κυβέρνηση βρεθεί σε αδιέξοδο, υπάρχει η λύση προσφυγής στο λαό», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσδιορίζοντας για τις πρώτες μέρες του Μαΐου την επίτευξη τουλάχιστον μιας ενδιάμεσης συμφωνίας.

«Σήμερα επιδιώκουμε μία συμφωνία-λύση. Δεν αρκεί όμως “οποιαδήποτε λύση”. Πρέπει η λύση να είναι βιώσιμη. Κλείνοντας η ενδιάμεση συμφωνία θα ανοίξει η μακρόπνοη συζήτηση για το χρέος, τα πρωτογενή πλεονάσματα, τις επενδύσεις & την ανάπτυξη».

Πρόσθεσε, ακόμη, πως «η ενδιάμεση συμφωνία οικοδομείται σε έναν ενδιάμεσο χώρο που ήδη έχει οριοθετηθεί στη βάση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. Τώρα πάμε σε μία minimum συμφωνία, ας την πούμε έτσι, με ενέργειες που μπορούν να πραγματοποιηθούν άμεσα. Αγωνιζόμαστε για συμφωνία που θα δώσει άμεση λύση στο ταμειακό έλλειμμα της χώρας, το οποίο δεν δημιουργήσαμε αλλά παραλάβαμε».

Ο κ. Δραγασάκης απέδωσε την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις στη μετατόπιση των δανειστών από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, έκανε λόγο για μηχανισμό ασφυξίας ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση και χαρακτήρισε μεροληπτική και σκόπιμη τη στάση της ΕΚΤ. Εκτός των δικών μας διλημμάτων, υπογράμμισε, και οι εταίροι πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν Ευρώπη προτεκτοράτου.

«Προχωρούμε μαθαίνοντας και γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί», συνέχισε ο κ. Δραγασάκης και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους και τους δανειστές.

«Ο ανασχεδιασμός στη διαπραγματευτική ομάδα είναι απόρροια της εμπειρίας που αποκτήσαμε όλο αυτό το διάστημα», σχολίασε για τον ανασχεδιασμό της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης, για να συμπληρώσει ότι οι αλλαγές προέκυψαν και από παρατηρήσεις «δικών μας μελών στα κλιμάκια».

Διαβάστε επίσης:

Η Νέα Δημοκρατία για τον προπηλακισμό Βαρουφάκη

Βενιζέλος: “Κουκουλοφόρος εξωτερικού” ο Τσίπρας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ