Συνάντηση Νίμιτς-Κοτζιά στη Νέα Υόρκη

Με τον Μάθιου Νίμιτς, τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ και αργότερα τον ίδιο τον γγ Μπαν Κι-μούν θα συναντηθεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σήμερα στη Νέα Υόρκη, τελευταία ημέρα της πενθήμερης επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Η συνάντηση του κ. Κοτζιά με τον κ. Νίμιτς θα πραγματοποιηθεί, στις 9 το πρωί τοπική ώρα (16:00 ελληνική), στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, ενώ για τις 10:30 τοπική (17:30 ελληνική) έχει προγραμματιστεί η συνάντησή του με τον Μπαν Κι-μουν. Στο μεσοδιάστημα, προβλέπεται συνάντηση με τους Στάνλεϊ Μπέργκμαν και Ντέιβιντ Χάρις, πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή της American Jewish Committee αντίστοιχα.

Οι κ.κ. Κοτζιάς και Κι-μουν μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών τους θα προβούν σε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου. Στη συνέχεια, o κ. Κοτζιάς θα έχει συνάντηση, στις 13:30 (20.30 ε.ω), στην Αρχιεπισκοπή, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Δημήτριο.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθήσει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στη δεξαμενή σκέψης Council on Foreign Relations με θέμα τις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στις ΗΠΑ με συνάντηση που θα έχει στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, με εκπροσώπους της Ομογένειας.

Δείτε επίσης:

Ρελάνς των ΗΠΑ στο φλερτ Ελλάδας-Ρωσίας στην ενέργεια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ