Κυβερνητικές Πηγές: Σύγκλιση απόψεων για το πρωτογενές πλεόνασμα

Η αποτίμηση της προόδου που έχει σημειωθεί μετά τη συνάντηση του Βερολίνου και η πρόοδος στο Βrussels Group βρέθηκαν στο επίκεντρο της νέας συνάντησης του Πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σήμερα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση και με το Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι κατά τη συνάντηση υπήρξε σύγκλιση απόψεων σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 και το 2016 καθώς και στις ιδιωτικοποιήσεις. Συμφωνήθηκε επίσης μετά από πρόταση της ελληνικής πλευράς η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων να γίνει ανεξάρτητη αρχή.

Οι πηγές σημείωναν ότι η ελληνική πλευρά ζητά να τηρηθεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και να υπογραφεί έως τα τέλη Απριλίου αναγνωρίζοντας πως υπάρχει ένα πρόβλημα βραχυπρόθεσμης ρευστότητας που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Τέλος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι παραμένουν οι κόκκινες γραμμές της Αθήνας και αφορούν κυρίως τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και ο ΦΠΑ.

 

Διαβάστε επίσης:

Κυβερνητικές Πηγές: Ο Τσίπρας ζήτησε από την Μέρκελ επιτάχυνση των διαδικασιών

Συνομιλία Τσίπρα-Φάιμαν – ΦΩΤΟ

Οι θερμοί εναγκαλισμοί Τσίπρα-Γιούνκερ – ΦΩΤΟ

Το τετ-α-τετ του Τσίπρα με την εντυπωσιακή Πρωθυπουργό – ΦΩΤΟ

Καρέ καρέ η άφιξη του Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής – ΦΩΤΟ

Το tweet του Τσίπρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

Τσίπρας: Η Ε.Ε πρέπει να αναπτύξει ανθρωπιστική πολιτική για τη μετανάστευση – ΒΙΝΤΕΟ

Μέρκελ: Πρέπει να σώσουμε ζωές ανθρώπων – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ