26 χρόνια Άντα και Γιώργος Παπανδρέου – ΦΩΤΟ

Ο Γιώργος και η Άντα Παπανδρέου γνωρίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1980 στο κέντρο Μαραλέτο στο Ρίο, στο περιθώριο εκδήλωσης στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

H νεαρή τότε γυναίκα πλησιάζει για να ακούσει τον πρωτότοκο γιο του Ανδρέα και εκείνος την ξεχωρίζει αμέσως από τους υπόλοιπους συνομιλητές. Ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος και ο γάμος τους το 1989 στο Καλέντζι άφησε εποχή.

Για τον πρωτότοκο γιο του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ο δεύτερος γάμος, είχε προηγηθεί εκείνος με την Κύπρια Εύα Ζησιμίδου με την οποία απέκτησε τον γιο του, Ανδρέα. Με την Άντα έχουν μια κόρη, τη Μαργαρίτα.

Η Άντα, κόρη του δικηγόρου Πάνου Παπαπάνου και της Θεανώς, πήγε δημοτικό στο Αρσάκειο, ενώ γυμνάσιο και λύκειο τελείωσε σε δημόσιο σχολείο ύστερα από απόφαση του πατέρα της.

Λατρεύει την ποίηση και την τζαζ μουσική. 

Άριστη μαθήτρια, πέρασε στο Πολυτεχνείο της Πάτρας και πήρε πτυχίο πολιτικού μηχανικού. Στην ορκωμοσία της είχε πάει με φθαρμένο τζιν, φαρδιά πουκαμίσα και στρατιωτικό τζάκετ. 

Στη συνέχεια έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και έκανε μάστερ στην Οτάβα του Καναδά. Ειδικεύτηκε στην αεροναυπηγική και έπιασε δουλειά στην εταιρία Canadair όπου κατασκευάζουν το business τζετ Challenger. 

Επί σειρά ετών εργαζόταν στην τεχνική διεύθυνση (στο τμήμα συντήρησης αεροσκαφών) στην Ολυμπιακή, απ’ όπου παραιτήθηκε το 2004 όταν ο Γιώργος Παπανδρέου εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Όσοι τη γνώριζαν από τα φοιτητικά χρόνια της στην Πάτρα μιλούν για μια δυναμική, αντισυμβατική γυναίκα, με πολιτική άποψη, αλλά στη συνέχεια την έβαλε στο… συρτάρι χάριν της πολιτικής καριέρας του συζύγου της.

Μάλιστα, λέγεται, πως μετά την ήττα στις εκλογές του 2007 ήταν εκείνη που έπεισε τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μην παραιτηθεί. Δυο χρόνια μετά έγινε Πρωθυπουργός. 

Πηγή: Espresso

Δείτε επίσης:

Χωρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ